Discountfængsel og bio: Det har Støjberg sagt om indvandrere

Vi har samlet en række markante udtalelser om indvandrere fra den nye integrationsminister.
Den nye integrationsminister er kendt for sine bombastiske udtalelser om muslimer.
Den nye integrationsminister er kendt for sine bombastiske udtalelser om muslimer. Scanpix

Inger Støjberg blev søndag formiddag præsenteret som ny udlændinge- og integrationsminister i Lars Løkke Rasmussens rene Venstre-regering.

Et job, hun er yderst tilfreds med. Faktisk beskriver hun ministeriet som sit drømmeministerium.

Men selvom hun først nu bliver minister, har hun længe haft meget markante - nogen vil endda sige provokerende - holdninger til især muslimske indvandrere. Vi har samlet en kavalkade af udtalelser og Facebook-opdateringer fra Støjberg.

Sænk skuldrene og lad mig se film i fred

I februar kom Inger Støjberg ud i en sand storm på sociale medier, efter hun havde brokket sig over en flok drenge med anden etnisk baggrund, der larmede i biografen.

Den efterhånden berømte opdatering lød:

- Hvornår lærer I at opføre jer ordentligt? Jeg er lige kommet hjem fra biografen. Her sad en flok indvandrerdrenge på vel omkring 14-15 år bagved mig, og generede fra start til slut. De sparkede på stolen, talte, kommenterede og kastede med slik. Hvornår er der nogen forældre der griber ind, og hvornår sænker I drenge skuldrene?

- I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I opfører jer sådan. Jeg vil hellere end gerne give jer en chance, og jeg ønsker, at I skal blive en del af vort samfund. Gode borgere, der bidrager. Men fortsætter I på samme måde som nu, får I det rigtigt svært. Behandl andre som I selv gerne vil behandles, hvor svært er det?

Hvornår lærer I at opføre jer ordentligt?Jeg er lige kommet hjem fra biografen. Her sad en flok indvandrerdrenge på vel...

Posted by Inger Støjberg on 3. februar 2015

- Jeg har beskrevet virkeligheden, som den var i aftes. Og havde det været en gruppe svenskere eller en gruppe drenge, der gik med ens træningsdragter fra deres fodboldklub, havde jeg også beskrevet det. Det her er ikke et spørgsmål om at slå alle indvandrere over én kam. Det her er et spørgsmål om at beskrive den virkelighed, jeg oplevede i aftes. Og der sad en gruppe unge indvandrerdrenge og chikanerede flere biografgæster, sagde hun bagefter til TV2.

Discountfængsler

Og det var hverken første eller sidste gang, at Inger Støjberg brugte Facebook til at udtale sig om indvandrere og især muslimer.

I valgkampen skrev hun blandt andet denne opdatering:

Danmark skal tage sin del af ansvaret for at håndtere de flygtninge, der er i verden, men vi skal også kunne følge med....

Posted by Inger Støjberg on 9. juni 2015

Desværre en helt forventelig udvikling med den løsagtige udlændingepolitik Helle Thorning har ført. Regeringen har...

Posted by Inger Støjberg on 3. juni 2015

I starten af året langede hun ud efter Grimhøjmoskéen i Aarhus:

Formanden for Grimhøjvej moskeen i Aarhus mener, at det er heltemodigt at slå ihjel med koranen i hånden. Det er en forf...

Posted by Inger Støjberg on 6. januar 2015

Jeg håber inderligt, at Sam Mansour (boghandleren fra Brønshøj) får frataget sit danske statsborgerskab og bliver...

Posted by Inger Støjberg on 4. december 2014

Udvisningsdømte skal sættes i "discountfængsel", lød et af forslagene fra Inger Støjberg i januar 2015:

Der er kun én ting at sige om det: Stram op!Nedenfor er der fem forslag til hvad vi bør gøre. Hvis du har flere...

Posted by Inger Støjberg on 22. januar 2015

Jeg har en fornemmelse af, at Danmark er ved at ændre sig, og at denne ændring er kommet snigende gennem de seneste...

Posted by Inger Støjberg on 13. januar 2015

I den mere muntre ende har hun dog også brugt Facebook til at gøre grin med både den uheldige biografoplevelse og de Konservatives meget omtalte "Stop"-kampagne:

Luk skolerne

Men Støjberg slår sig ikke kun løs på de sociale medier. Hun har også ofte udtalt sig til pressen om indvandrere.

I juli 2014 kom Støjberg med det opsigtsvækkende forslag at lukke skoler med mange indvandrerelever.

- Hvis mange af eleverne ikke tilhører samme kulturkreds, som vi gør i Danmark, så synes jeg, at man som kommunalpolitiker skal overveje, om den skole skal forblive en folkeskole, udtalte hun til Berlingske.

Samme måned udtalte hun sig om Venstres forslag om at skelne mellem indvandrere fra muslimske og ikke-muslimske lande.

- Vi trænger til at få sat ord på de problemer, vi har. Det er ikke-vestlige indvandrere med muslimsk baggrund, der udgør den største integrationsudfordring i Danmark. Alt for mange deler ikke vores værdier, og nogle modarbejder dem direkte, sagde hun til Berlingske.

Sharia-tilhængeres middelalderlige tanker

- Det var en gigantisk fejl af regeringen at rive kontanthjælpsloftet ned. Det er fuldstændig utopisk, at én i et indvandrerægtepar kan få et job til 35.000 kroner om måneden, så de får en gevinst ud af at arbejde, sagde Inger Støjberg i efteråret 2014 som kommentar til, at 80 procent af alle par på kontanthjælp er indvandrere.

- Vi har problemer med ghettoer, hvor danske værdier ikke er rodfæstet. Vi ser sharia-tilhængere, der underlægger andre deres middelalderlige tanker, udtalte hun til Ritzau i januar 2015.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.