Direktør sender jobs til Ungarn og får ridderkors

600 jobs har Coloplast rykket til Ungarn.
- Jeg er glad for og stolt over ridderkorset - ligesom jeg tror de fleste danskere ville være det, hvis de blev tildelt et ridderkors af dronningen herhjemme, forklarer Coloplast-direktør Allan Rasmussen.
- Jeg er glad for og stolt over ridderkorset - ligesom jeg tror de fleste danskere ville være det, hvis de blev tildelt et ridderkors af dronningen herhjemme, forklarer Coloplast-direktør Allan Rasmussen. Foto: Coloplast

De senere år har virksomheden Coloplast flyttet 600 arbejdspladser fra Humlebæk og Kokkedal til Ungarn og har fået over 170 millioner kroner i støtte fra den ungarske regering og EU.

For at anerkende koncerndirektør Allan Rasmussens arbejde gennem 15 år, er han blevet tildelt det ungarske ridderkors, oplyser det ungarske udenrigs- og handelsministerium på deres hjemmeside. Det skriver Fagbladet 3F.

- Jeg er glad for og stolt over ridderkorset - ligesom jeg tror de fleste danskere ville være det, hvis de blev tildelt et ridderkors af dronningen herhjemme, forklarer direktør Allan Rasmussen i en mail til Fagbladet 3F.

Planen er, at en udvidelse af fabrikken i byen Nyírbátor skal bringe antallet af arbejdspladser op på godt 3.000. Da Coloplast annoncerede planen, skete det side om side med Ungarns premierminister Victor Orbán, som i juni måned blev stærkt kritiseret af EU-parlamentet for at udtale sig positivt om dødsstraf.

Coloplast har haft produktion i Ungarn siden 2001, og Allan Rasmussen har selv boet i landet, som han har et nært forhold til, skriver han.

- Vi har fra starten haft et godt samarbejde med de ungarske myndigheder på både regionalt og nationalt plan. Det gælder både før Victor Orban blev regeringsleder og også efter. Ligesom i alle andre lande hvor vi driver forretning, holder vi øje med den generelle udvikling i landet; herunder også det politiske klima, skriver Coloplasts koncerndirektør i en mail.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.