Direktør: "Politikerne sviner med folks penge"

Topskatten er for høj, men det største problem er faktisk bundskatten, mener 55-årig økonomidirektør.
"De har en useriøs holdning til vores penge. Det har gjort mig mere skattekritisk, og dermed bliver jeg mindre solidarisk over for samfundets svageste, og det er dét, der plager mig"
"De har en useriøs holdning til vores penge. Det har gjort mig mere skattekritisk, og dermed bliver jeg mindre solidarisk over for samfundets svageste, og det er dét, der plager mig" Foto: Søren Bidstrup/Scanpix/arkiv

Bjørn Christie har ikke meget tiltro til politikerne på Christiansborg.

Den 55-årige økonomidirektør og partner i en skadeservicevirksomhed betaler normalt sin topskat med glæde og har den grundholdning, at man skal hjælpe dem, der her behov.

Men:

- Jeg er blevet mere kynisk de senere år, og det plager mig. Jeg har den holdning, at jeg sådan set gerne vil betale skat. Når jeg alligevel er skeptisk, er det, fordi jeg synes, politikerne sviner med folks penge. De har en useriøs holdning til vores penge. Det har gjort mig mere skattekritisk, og dermed bliver jeg mindre solidarisk over for samfundets svageste, og det er dét, der plager mig, siger han til Berlingske.

Bjørn Christie fortæller, at han synes, at sundhedsvæsenet er mangelfuldt, der er dårlige veje, man kan ikke regne med politiet og så er det for nemt at få overførselsindkomster. Han bliver også provokeret af skandalesagerne i SKAT.

Skat i bunden for høj

Topskatten skal derfor ned, mener Bjørn Christie. Men det er ikke førsteprioritet:

- Jeg mener, at topskatten er for høj, men det største problem er bundskatten. Jeg har mange kolleger med en månedsløn på 28.000-30.000 kroner om måneden, og de har faktisk meget lidt til rådighed til sig selv, selv om de knokler dag efter dag. Det, synes jeg, ikke er i orden. Kombineret med registreringsafgift, energiafgift, og hvad man ellers skal betale gør det, at skattetrykket for en almindelig dansk borger simpelthen er for højt, siger han.

Bjørn Christie er langtfra ene om at ønske lavere skat i bunden. Over halvdelen - 53 procent - af danskerne er uenige eller overvejende uenige i at sænke grænsen for, hvornår man skal betale topskat.

Og blot hver tredje mener, at skattesystemet bør omlægges, så færre skal betale topskat.
Hvis de skulle vælge, peger 77 procent på, at skatten skal lettes i bunden, mens blot 11 procent peger på topskatten.

Det viser en meningsmåling, som Gallup har lavet for Berlingske. Målingen kommer forud for, at politikerne på Christiansborg på den anden side af sommerferien skal forhandle sig frem til danskernes fremtidige skattesystem.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.