Direktør overrasker med milliondonation: Berørt af kræftramte ansatte

Bestseller har mistet flere medarbejdere til kræft, og derfor donerede direktør Anders Holch Povlsen og hustruen Anne Holch Povlsen 10 millioner til Knæk Cancer.
Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen er ekstremt privat. Her ses han til højre til et møde hos miljøministeren i 2011.
Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen er ekstremt privat. Her ses han til højre til et møde hos miljøministeren i 2011. Foto: Mads Nissen/Scanpix/arkiv

Danskerne gav samlet set 163.140.992 kroner til kampen mod kræft ved årets Knæk Cancer.

TV 2 samlede ved et storstilet tv-show ind til kampen mod den forhadte sygdom. Og her sad kendisser på stribe klar ved telefonen for at tage imod danskernes opkald og donationer. 

En af dem var tv-vært Nikolaj Koppel, og han fik et overraskende opkald i løbet af showet, skriver tv2.dk.

Det var tøjvirksomheden Bestsellers direktør Anders Holch Povlsen og hustruen Anne Holch Povlsen, der ringede og fortalte, at de var berørte af aftenen. De ville derfor donere 10 millioner kroner til sagen. Senere tikkede en sms ind med et budskab fra Anders Holch Povlsen og hustruen:

- Det seneste år har været særligt vanskeligt for os, idet vores virksomhed har mistet flere dejlige, flittige og værdsatte medarbejdere til kræften. Ligesom mange desværre også har fået konstateret kræft. Derfor vil vi gerne på vegne af vores mange og dygtige kolleger i aften donere 10 millioner kroner til Knæk Cancer. 

Event- og udviklingschef ved TV 2/Nyhederne, Ulla Pors Nielsen, fortæller, at det er usædvanligt at få så store donationer i callcenteret. Derfor fik man verificeret opkaldet og tjekket op på, at den store donation var god nok.

Anders Holch Povlsens families formue er i Berlingske Business Magasins liste over Danmarks rigeste vurderet til at være på 39 milliarder kroner. Og selvom han står bag den danske modegigant Bestseller, der blandt andet står bag de populære mærker Vero Moda og Jack & Jones, er det de færreste danskere, der ved, hvordan han ser ud. Han er nemlig ekstremt privat, grænsende til pressesky.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.