Direktør nægter at flytte virksomhed til udlandet: Her er folk arbejdssomme

Vivino-direktør Theis Søndergaards datter blev reddet af danske læger efter fødslen. Derfor kunne han aldrig finde på at forlade Danmark.
Efter et møde med det danske sundhedsvæsen blev det klart for Theis Søndergaard, at han aldrig vil flytte sin virksomhed væk fra Danmark.
Efter et møde med det danske sundhedsvæsen blev det klart for Theis Søndergaard, at han aldrig vil flytte sin virksomhed væk fra Danmark. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix/arkiv

En solid velfærdsstat med en god sammenhængskraft er meget vigtigere for en virksomhed end en lav selskabsskat. Det siger direktør for Vivino, Theis Søndergaard, til Radio 24syv. 

- Når jeg beslutter mig for, hvor jeg skal ligge min virksomhed, så åbner jeg jo ikke bare Excel og kigger på, hvad skatteprocenten er, og hvilke fradrag jeg kan få. Jeg kigger på mit eget og min families liv og tænker på, hvor vi har lyst til at bo. Og vi har lyst til at bo i Danmark og København. Og det gælder også mine medarbejdere, siger Theis Søndergaard til Radio 24syv.

Han betaler sin skat med glæde og takker alle skatteydere i Danmark lige fra studerende til mangemillionærer for at gøre det samme. Vivino kommer aldrig til at flytte hovedsædet væk fra Danmark, selvom aktionærerne gerne så det, så længe Theis Søndergaard sidder ved roret.

Velfærdsstaten reddede min datter

Det er ikke kun af et stort hjerte, at Theis Søndergaard vil lade sin succesfulde virksomhed blive i Danmark. Han føler nemlig, at han skylder noget til en velfærdsstat, der reddede hans datter.

- Historien starter for fire år siden, da jeg fik en datter. Det var naturligvis en utrolig glædelig begivenhed, men inde på hospitalet blev glæder meget pludselig vendt til noget andet. Det viste sig nemlig, at Ronja (Theis Søndergaards datter, red.) var født med to alvorlige hjertefejl, siger Theis Søndergaard til Radio 24syv

Datterens puls var blot på 50 slag i minutter, og hun skulle øjeblikkeligt have indopereret en pacemaker.

- Det var en oplevelse, der bekræftede mig i den opfattelse, jeg allerede havde af det danske samfund. Nemlig at det er helt fantastisk, at vi kan få den hjælp uden at skulle hive alt for mange penge op af lommen. Vi har på intet tidspunkt været nødt til at tage et valg og tænke; "hvor mange penge har jeg til at hjælpe min datter", siger Theis Søndergaard til Radio 24syv.

Han fortæller blandt andet, at en gennemgang af datterens medicin for det første halve år viste, at de selv havde betalt 2.500 kroner, mens resten af Danmark biddrog med 45.000 kroner. For det sender han et dybfølt tak afsted til den danske befolkning.

Theis Søndergaard fortæller ligeledes, at han aldrig kunne drømme om at flytte til San Francisco, hvor firmaet også har et kontor. Det er nemlig kun en dejlig by at bo i, hvis man er rig.

Han slutter af med at fortælle om den danske arbejdskraft. Der er nemlig også økonomiske årsager til at blive boende i Danmark. Her er folk nemlig veluddannede og arbejdsomme. 

Vivino er en app, hvor man ved at tage et billede af en vin kan se, hvad den bør koste, hvorvidt den er god, samt hvad den koster. I øjeblikket har firmaet 45 ansatte i Danmark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.