Direktør kommer selv fra fattige kår: Nu samler han ind til julehjælp

Dansk Folkehjælp samler penge ind for at hjælpe rekordmange ansøgere med en julepakke.
Knud Steen Larsen samler penge ind til fattige.
Knud Steen Larsen samler penge ind til fattige. Foto: Keld Navntoft/Scanpix/arkiv

Da Knud Steen Larsen, administrerende direktør hos energiforsyningsvirksomheden Ewii i Kolding, skulle tage en beslutning om, hvorvidt han ville være med til at samle penge ind til fattige danskere, var det ikke svært:

- Jeg kommer selv ud af en fattig arbejderfamilie fra Maribo-egnen på Lolland. Vi fik mad hver dag, men ikke mere end det, så jeg ved alt om, at penge ikke kommer af sig selv, siger den 58-årige Knud Steen Larsen til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at han motiveres af at høre, hvor mange danskere der ikke har råd til at holde en ordentlig jul.

Knud Steen Larsen deltager i en indsamling i regi af Dansk Folkehjælp. Organisationen har i år fået rekordmange ansøgninger fra enlige forsørgere, som har brug for en julepakke.

Hold dyster

For 10. år i træk sker indsamlingen i samarbejde med Ekstra Bladet, hvor to hold - et fra Vestdanmark og et fra Østdanmark - dyster om at hente flest penge ind på en time.

Knud Steen Larsen er kaptajn på vestholdet, og han siger til Ekstra Bladet, at holdet har forberedt sig godt. Han har blandt andet forretningsforbindelser, der venter på, at holdet henvender sig.

Sidste år vandt østholdet med 2.716.651 indsamlede kroner på en time mod vestholdets 2.077.211 kroner.

I alt blev der samlet 7,7 millioner kroner ind i løbet af en måned - heraf blev de 4,8 millioner hentet ind på en time af de to dystende hold.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.