Din stress påvirker din mands hjerte

Din psykiske smerte ender nemt med at blive din mands fysiske problem – ny forskning viser, at hans hjerte er under mere pres, hvis du har det skidt i livet.
Vidste du, at din stress sætter sig på hans hjerte?
Vidste du, at din stress sætter sig på hans hjerte? FOTO: Scanpix

Du er ikke på toppen for tiden. Du har det skidt, er stresset og kæmper for at få tingene til at hænge sammen. Det er en hård periode ikke bare for dig, men også for din mand.

Michigan Universitet har fundet ud af, at mænd med en presset kone har langt større sandsynlighed for at lide af for højt blodtryk, end dem med koner som har det fint og godt, skriver Men’s Health.

Kvinder tager det ikke så nært

Det er irriterende viden, men ikke desto mindre går du altså rundt og har det skidt, samtidig med at du påvirker din mands heldbred i en dårlig retning.


En af forskerne bag studiet, Kira Birditt, P.hd. forklarer, at det skyldes den støtte, en mand normalt finder i sin partner. Mænd har nemlig tendens til at søge meget tryghed og vejledning i sin partner. Ryger det, ja så påvirker det dem:

- Mændene oplever sandsynligvis den ubalance, fordi deres partner ikke kan støtte dem i samme omfang, når de selv er stresset.

Er det til gengæld den anden vej rundt. Er det din mand, der er udbrændt og udkørt, ja så påvirkes du faktisk slet ikke i samme retning som han.

Det blodtryk bliver ikke på virker af hans stress, viser undersøgelserne.

Mændenes helbred afhænger altså af, hvor længe du har en træls periode. De gør derfor klogt i at støtte dig, råder Kira Birditt.

Hans støtte vil hjælpe dig med at få styrke og forhåbentlig få det bedre igen – det er hjælp til selvhjælp for ham.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.