Din morgenmad? Kunstige stoffer skal ud af cornflakes
Det skal være slut med kunstige smags- og farvestoffer i cornflakes, müslibarer og snacks fra Kellogg's.
Den amerikanske morgenmadsgigant Kellogg's har besluttet at fjerne alle kunstige midler fra deres produkter verden over.
Den amerikanske morgenmadsgigant Kellogg's har besluttet at fjerne alle kunstige midler fra deres produkter verden over. Foto: Laurence Mouton/ALTOPRESS / MAXPPP


Når skeen med Special K, Rice Krispies eller Cornflakes fremover bliver løftet ved morgenbordet, får man hverken kunstige smags- eller farvestoffer med om bord, oplyser Kellogg's.

Den amerikanske morgenmadsgigant har besluttet at fjerne alle kunstige midler fra deres produkter verden over.

Målet er at få ryddet ud i de unaturlige tilsætningsstoffer frem mod slutningen af 2018.

Også mærkets müslibarer og snacks vil blive renset for syntetiske ingredienser.

Skiftet til udelukkende naturlige produkter sker, efter at Kellogg's er begyndt at fokusere mere på sundere produkter for at genopbygge brandet, der har 109 år på bagen.

Blandt andet har Kellogg's med succes relanceret produktet Special K, så det bliver solgt som "wellness"-produkt i stedet for "slankeprodukt" og blandt andet har en glutenfri version.

Kellogg's er verdens største morgenmadsproducent, og selskabet er den seneste af en række amerikanske fødevarekæmper, der er bukket under for presset for at fjerne kunstige ingredienser på grund af frygt for sundhedsskadende bivirkninger.

Ifølge Kellogg's bliver 75 procent af morgenmadsprodukterne i dag lavet uden brug af de syntetiske farvestoffer, mens mere end halvdelen laves uden at tilfølge kunstig smag.

Tirsdag fremlagde selskabet sit regnskab for andet kvartal, hvilket viste et fald i salget som ventet.

Det er syvende gang i løbet af otte kvartaler, at færre produkter fra Kellogg's blev langet over disken.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.