Din film-streaming kan være ulovlig

Mange danskere deler streamingtjenester med venner, der ikke bor i samme husstand, viser en ny undersøgelse. Men at dele kontoen på Netflix kan være ulovligt, lyder det fra it-advokat.
Hvis du deler din konto hos en streamingtjeneste med en ven, kan det være ulovligt.
Hvis du deler din konto hos en streamingtjeneste med en ven, kan det være ulovligt. Foto: YouTube

Flere og flere danskere bruger streamning-tjenester som Netflix, Viaplay eller Wimp. Tjenesterne giver ubegrænset adgang til film, tv-serier eller musik. Mange benytter sig af et trick, der gør det billigere at få adgang til underholdningen, men det er måske ulovligt, skriver Metroxpress.

I en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Metroxpress, svarer 18 procent af streaming-brugerne, at de deler deres abonnement med en eller flere personer, som ikke bor i samme husstand.

Blandt unge mellem 18 og 29 år er der 30 procent, der deler deres konto med en ven, som altså også har glæde af streamingen.

It-advokat Henrik Mansfeldt Witt anbefaler, at man læser vilkårene grundigt igennem, da det kan være ulovligt at give ens brugernavn og password videre til en ven.

"Det kan være i strid med den aftale, man indgår, hvis du videregiver et login til en anden person, som ikke er kunde. Så krænker du virksomhedens ophavsrettigheder," forklarer Henrik Mansfeldt Witt fra Integra Advokater.

Nogle streamning-abonnementer giver mulighed for, at to brugere kan se film eller tv på samme tid. Det gælder blandt andet Viaplay, men her forklarer Jeanette Cohen, der er kommunikationschef hos Viaplay, at de to brugere skal høre under samme husstand.

"Abonnementet er fleksibelt, så flere familiemedlemmer kan bruge det. Men man bryder vores almene vilkår, hvis man deler det med en person i en anden husstand," siger Janette Cohen.

Kilde: Metroxpress.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.