Din dom: Er SF klar til at gå i regering?

Selv om SF's første gang i regering blev smertefuld for partiet, er Pia Olsen Dyhr klar til igen at tage regeringsansvar.
- Det handler ikke om ministerposter og ministerbiler. Det interessante er, om man kan få sin politik igennem, siger Pia Olsen Dyhr.
- Det handler ikke om ministerposter og ministerbiler. Det interessante er, om man kan få sin politik igennem, siger Pia Olsen Dyhr. Foto: Sara Gangsted/arkiv/STF/Scanpix

Kun få måneder efter en gevaldig vælgerlussing ved folketingsvalget melder SF-formand Pia Olsen Dyhr sig allerede klar til at indgå i en ny regering.

- Jeg kan sagtens forestille mig SF i regering igen, siger Pia Olsen Dyhr til Ugebrevet A4.

Selvom Pia Olsen Dyhr allerede erklærer sin store lyst til at prøve kræfter med regeringsmagten igen, pointerer hun også, at nogle ting lige skal falde på plads i kølvandet på en turbulent periode i partiets historie.

For hun erkender, at SF’s deltagelse i S-R-SF-regeringen var stærkt medvirkende til, at partiet ved valget tidligere på året fik mere end halveret partiets mandater i Folketinget til syv.
Men en regering er trods alt dér, hvor man skal være som parti og politiker, hvis man vil noget med sin politik, bedyrer Pia Olsen Dyhr.

- Det handler ikke om ministerposter og ministerbiler. Det interessante er, om man kan få sin politik igennem. Da Holger som skatteminister i S-R-SF-regeringen fik beskattet de udenlandske olieselskaber, var det jo for eksempel et greb, som SF havde ønsket i mange år. Det gav milliarder, som kunne bruges til forbedringer af den kollektive trafik. Og at ændre en beskatningsmåde så grundlæggende og afgørende er ikke noget, man kan som støtteparti, siger hun.

I interviewet med A4 pointerer hun, at målet igen er at komme i regering, når partiet er blevet stærkere og har så mange mandater, at de i en forhandling om et regeringsgrundlag kan få tilstrækkeligt med indrømmelser.

Hvad mener du? Skal Pia Olsen Dyhr og co. atter i regering?

[factbox]

AFSTEMNING
Skal SF i regering igen?
Synes du, at SF igen skal gå i regering?

Nej - partiet er fortsat for ustabilt efter en turbulent periode
59%
Ja - Pariet er rejst igen og kan bedst få politik igennem i regering
16%
Tjah - ikke lige nu, men måske efter næste valg
25%
88 har stemt indtil videre
Sluttede:  31-08-2015 00:00

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.