Dideriksen falder ned gennem feltet ved omnium-VM

Amalie Dideriksen ligger nummer otte ved omnium-VM i London. Der resterer kun én disciplin - pointløbet.
Amalie Dideriksen åbnede søndagen med en sidsteplads i tidskørslen ved VM i banecykling i London. Her er det landsmanden Lasse Norman Hansen i aktion ved mesterskabet.
Amalie Dideriksen åbnede søndagen med en sidsteplads i tidskørslen ved VM i banecykling i London. Her er det landsmanden Lasse Norman Hansen i aktion ved mesterskabet. Foto: Tim Ireland/AP

Det bliver formentlig ikke til en overraskende dansk medalje i kvindernes omnium ved VM i banecykling i London.

I søndagens to første discipliner gik det ned ad bakke for teenageren Amalie Dideriksen, der lå nummer tre inden søndagens discipliner.

Først sluttede hun sidst - som nummer 20 - i tidskørslen, og derefter blev hun næstsidst i den flyvende omgang.

Dermed har hun blot fået seks point til det samlede regnskab i de to discipliner, og efter fem ud af omniums seks discipliner er hun nummer otte i den samlede stilling.

I den 500 meter lange tidskørsel var Dideriksen over et halvt sekund langsommere end den næstlangsomste og to og et halvt sekund langsommere end vinderen.

I den flyvende omgang var Dideriksen blot en tusindedel af et sekund hurtigere end russeren Tamara Balabolina, der blev noteret for den langsomste tid.

15,103 sekunder brugte Dideriksen på at cykle de 250 meter, og den frustrerede dansker slog efterfølgende næven ned i styret.

Dideriksen har stadigvæk vigtige point og køre om i forhold til OL-regnskabet.

Senere søndag eftermiddag køres det afsluttende pointløb.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.