DHF søger om værtskab til dobbelt OL-kvalifikation

Både de danske håndbolddamer og -herrer er næsten klar til OL-kvalifikation, og DHF vil være vært for begge.
Stine Jørgensen (tv.) og Ann Grete Nørgaard (th.) hygger sig, da sejren over Sverige ved VM er tæt på sikker.
Stine Jørgensen (tv.) og Ann Grete Nørgaard (th.) hygger sig, da sejren over Sverige ved VM er tæt på sikker. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Med Danmarks sejr over Sverige i 1/8-finalen ved håndbold-VM for kvinder søndag bookede holdet også med stor sandsynlighed en billet til OL-kvalifikationen.

Herrerne har sikret sig, og det vil Dansk Håndbold Forbund (DHF) udnytte til at få begge OL-kvalifikationsturneringer til Danmark.

- DHF har i dag (mandag, red.) lagt billet ind på værtskabet for kvalifikationspuljerne i såvel kvinde- som herrehåndbold, fortæller DHF-formand Per Bertelsen i en pressemeddelelse.

- Det Internationale Håndboldforbund, IHF, har i oplægget til potentielle ansøgere understreget, at man lægger vægt på, at der er tilskuerunderlag for kvalifikationsturneringerne, og at arrangementet skal have en høj professionel kvalitet.

- Og det håber jeg, vi i de seneste uger har vist IHF, at vi magter, siger Per Bertelsen.

Kvalifikationerne finder sted i weekenden fra 18.-20. marts for kvinder og 8.-10. april for herrerne. Kvalifikationsturneringen er bygget således op, at fire hold spiller alle mod alle, hvorefter de to bedst placerede hold i puljen indløser billet til OL i Rio.

Både de danske damer og herrer kan dog stadig nå at sikre en direkte billet til OL.

Det sker for kvindernes vedkommende ved at vinde det igangværende VM i Herning, mens herrerne kan gøre det med et europamesterskab i januar.

Der resterer ifølge DHF en minimal risiko for, at kvinderne stadig kan glippe OL-kvalifikationen. Det sker hvis:

- Holdet bliver nummer otte ved VM, Norge bliver verdensmester, Spanien taber VM-1/8-finale til Frankrig, samtidig med at Rusland besejrer Sydkorea i aftenens 1/8-finale ved VM, skriver DHF.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.