DF'er i protest mod sit eget parti: Giver julehjælp til mor på kontanthjælp

Kontanthjælpsloftet er for meget Venstre-politik, siger DF-kandidat Johnny F. Andresen. Han kalder det horribelt, at enlig psykisk syg mor blev ramt af både kontanthjælpsloft og gældsinddrivning i Skat.
- Dansk Folkeparti har selv været ude og love at kontanthjælpsloftet ikke skal rammes af syge og dårlige. Det her rammer jo også 500 af vores egne danske veteraner, som også bliver ramt. Det er forkert, siger han, siger Johnny F. Andersen.
- Dansk Folkeparti har selv været ude og love at kontanthjælpsloftet ikke skal rammes af syge og dårlige. Det her rammer jo også 500 af vores egne danske veteraner, som også bliver ramt. Det er forkert, siger han, siger Johnny F. Andersen. Privat

Johnny F. Andresen, der er kandidat for Dansk Folkeparti, mener, at kontanthjælpsloftet rammer skævt, og at partiet har lagt sig for tæt op af Venstre.

Derfor vil han hjælpe kontanthjælpsmodtageren Line og hendes to børn, så de kan holde en ordentlig jul.

- I mine øjne følger vi en forkert linje ved at lægge os for meget op at Venstres politik. Så mener jeg, at der er grund til at protestere lidt nedefra. Det gør vi så på en pæn måde, siger Johnny F. Andresen.

Han er suppleant og kandidat for Dansk Folkeparti til Viborg Byråd og stillede også op ved sidste folketingsvalg.

Avisen.dk skrev i weekenden om en enlig mor med to børn, der mistede 9.300 kroner på en måned. Først 2.600 på grund af kontanthjælpsloftet og så 6.700 kroner, da Skat efter års problemer igen satte gang i inddrivelsen af gæld til daginstitutioner og tilbageholdt alle deres børnepenge.

Det fik Johnny F. Andresen til at henvende sig til Avisen.dk og tilbyde at støtte familiens jul med 1.000 kroner.

Han kalder det for fuldstændig horribelt, at familien bliver ramt dobbelt.

- Det er jo horribelt, når systemet misbruger sin magt på den måde. Og hendes tilfælde er lidt specielt. Hun er jo syg. Det er også derfor, at jeg tilbyder at hjælpe. Det der går lidt for langt. Der er vores politik gået lidt for langt, siger Johnny F. Andresen.

Rammer 500 veteraner

Han mener, at kontanthjælpsloftet er politik lavet af Venstre, og at det i hans øjne ikke passer til DFs principper og arbejdsprogram om, at velfærdssystemet skal være med til at beskytte de svage og de syge.

- I princippet er der ikke noget galt med kontanthjælpsloftet, for der er brug for en oprydning. Systemet har været brugt og misbrugt forkert i mange år. Men derfor skal det ikke ramme skævt, siger han.

Det kan være, det lyder lidt banalt. Men hvis ikke vi kan få folk i Danmark, os alle sammen, til at holde en glædelig jul, så er det noget galt med systemet
Johnny F. Andersen, kandidat for DF

Johnny F. Andresen lægger vægt på, at Line er syg med depression og OCD.

- Dansk Folkeparti har selv været ude og love, at kontanthjælpsloftet ikke skal ramme syge og dårlige. Det her rammer jo også 500 af vores egne danske veteraner, som også bliver ramt. Det er forkert, siger han.

Han siger, at partiet i løbet af efteråret vil indgå i forhandlinger, hvor partiet sætter foden ned og kræver en mere retfærdig fordeling på det sociale område.

- Nu har vi fået det stoppet, så der ikke bliver trukket i pensionisternes boligydelserne. Det er jo et skridt på vejen. DF skal finde tilbage til sit eget socialprogram, siger han.

Ikke partisoldat

Johnny F. Andresen frygter ikke, at det ellers topstyrede DF vil skride ind overfor hans "pæne" protest.

- Jeg er ikke partisoldat. Det er i mine øjne sådan en uselvstændig holdning til tingene. Det, synes jeg, er forkert. Vi kan også sagtens diskutere uenigheder. Vi gør det bare internt. Men vi kan ikke have en 100 procent spids holdning til tingene alle sammen, når der er noget, der er skævt og forkert, siger han.

Johnny F. Andersen har måttet trække tilbuddet om 1.000 kroner tilbage og erstatte det med hjælp med julemad. For kontanthjælpsmodtagere må ikke modtage økonomisk hjælp, så skal de trækkes tilsvarende i kontanthjælp.

Han fastholder dog at ville hjælpe.

- Det kan være, det lyder lidt banalt. Men hvis ikke vi kan få folk i Danmark, os alle sammen, til at holde en glædelig jul, så er det noget galt med systemet, siger Johnny F. Andersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.