DF'er i kontroversiel udmelding: Brug magt mod flygtninge

En DF'er i Faxe byråd mener, at NATO bør bruge krigsskibe til at tvinge flygtninge til at droppe kursen mod Europa.
Steen Petersen, der er medlem af Faxe Byråd for Dansk Folkeparti, mener, at krigsskibe skal tvinge flygtningebåde til at vende om.
Steen Petersen, der er medlem af Faxe Byråd for Dansk Folkeparti, mener, at krigsskibe skal tvinge flygtningebåde til at vende om. Foto: Scanpix

Der skal sættes ind med magt mod de mange flygtninge, der sætter kursen mod Europa.

Det mener i hvert fald Steen Petersen, der er medlem af Faxe Byråd for Dansk Folkeparti. I et indlæg på den lokale avis' hjemmeside, faxenyt.dk, harcelerer han under overskriften 'Brug magt mod de mange flygtninge' mod de mennesker på flugt, der tager turen til Europa.

- Det er rystende at se, hvor hjælpeløse Nato-landene er overfor de tusindvis af såkaldte „flygtninge“, der angriber vores grænser. Vi bruger endda energi på at redde dem i land på f.eks. den græske og italienske kyst, indleder han sit indlæg.

I stedet mener den lokale DF'er, at man bør tage andre, mere håndfaste, metoder i brug. Han opfordrer til, at samtlige skibe, store som små, stoppes med magt af NATO's krigsskibe og tvinges tilbage, hvor de kom fra.

- Det vil så tvinge Tyrkiet og Libyen til at lukke deres grænser for de uønskede gæster, indtil alle grænser overalt er lukket, skriver Steen Petersen, der mener, at der er en god grund til disse foranstaltninger:

- Vi har ikke plads til disse mennesker, og vi har ikke råd til dem. EU har i dag bl.a. over 20 mio. Muslimer, og det er mere end rigeligt. Europa skal ikke udvikle sig til et muslimsk kontinent. Vi har lov til at forsvare os, lyder det fra Steen Petersen.

Et koldt menneskesyn

DF'erens indlæg er dog faldet flere lokale borgere for brystet, og de er selv gået til taster og har kommenteret indlægget.

- Fy for den da et menneske syn- Tak fordi du lige ødelagde mit humør - Jeg fatter slet ikke der findes mennesker som dig i det Danmark jeg elsker, skriver Jane blandt andet.

Også en kollega fra byrådet giver Steen Petersen et par ord med på vejen.

- Jeg har altid vidt, at hans menneskesyn var meget koldt og at han ikke har nogen form for empati. Men det her går langt langt ud over alle menneskelige grænser. Nu skal vi "forsvare" os imod dem, der flygter fra krig og forfølgelse, siger han. Os, der har et af Europas mindste flygtningeandel. Jeg skammer mig på Steen Petersens vegne over hans udtalelser. Det er jeg nødt til - for han kan ikke selv, lyder det fra Kurt Munck, der er byrådsmedlem for Enhedslisten i Faxe.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.