DF'er: 'Forfærdeligt', hvis københavnere skal pendle ud af byen for at arbejde

Trods flere fagforbunds advarsler om, at det ikke på længere sigt batter at flytte statslige arbejdspladser ud, vil lokalområderne gerne have dem.
Trods flere fagforbunds advarsler om, at det ikke på længere sigt batter at flytte statslige arbejdspladser ud, vil lokalområderne gerne have dem.
Trods flere fagforbunds advarsler om, at det ikke på længere sigt batter at flytte statslige arbejdspladser ud, vil lokalområderne gerne have dem. Foto: Iris/Scanpix

Der er ingen garanti for, at udflytning af arbejdspladser vil sparke liv i landdistrikterne. Sådan lød udmeldingen fredag fra flere fagforbund.

Og holdningen blev bakket op af Anne-Mette Hjalager, professor ved Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet.

- For det lokale arbejdsmarked batter det selvfølgelig. Men ringvirkningerne - det at medarbejdere køber nye huse i området, sætter deres børn i en ny skole og så videre - er meget omdiskuterede, sagde hun efterfølgende til Ritzau.

Udkanten vil have arbejdspladser

Udflytningen af arbejdspladser var noget af det, Venstre slog på under valgkampen. Fra Lolland-Falster, der statistisk rummer en stor gruppe arbejdsløse, lyder opfordringen da også, at man holder ved denne plan på trods af fagforbundenes advarsler.

Den såkaldte kaffeklub, der består af de nu tre lokalt valgte folketingsmedlemmer, Marcus Knuth (V), Lennart Damsbo-Andersen (S) og René Christensen (DF), er trods forskellige partifarver enige om, at det vil gavne området.

- Fagforbundets advarsel er kortsigtet, og den ignorerer det langsigtede behov for alsidige jobmuligheder i områder som her på Lolland-Falster, siger Marcus Knuth til folketidende.dk.

Det er muligt

Socialdemokraten Lennart Damsbo-Andersen påpeger, at udflytningen af både Skat og Tinglysningen har vist, at det reelt er muligt.

Samtidig får udmeldingen fra fagforbundene også en lettere sarkastisk svada med fra Dansk Folkepartis René Christensen:

- Det ville jo også værre helt forfærdelig, hvis københavnere skulle pendle ud af København for at arbejde på en statslig arbejdsplads, som blev placeret i 'udkanten', som kan beskrives som hele Midt-, Syd- og Vestsjælland samt Lolland-Falster, siger han til folketidende.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.