DF vil tage flere flygtninge: Men de skal hjem igen

DF vil være mere åbne over for at modtage flygtninge midlertidigt i Danmark, siger Kristian Thulesen Dahl.
- Hvis vi har sikkerhed for, at vi kun hjælper flygtninge med midlertidig beskyttelse i Danmark, så vil vi være langt mere indstillede på, at der kommer flere til Danmark, siger Kristian Thulesen Dahl
- Hvis vi har sikkerhed for, at vi kun hjælper flygtninge med midlertidig beskyttelse i Danmark, så vil vi være langt mere indstillede på, at der kommer flere til Danmark, siger Kristian Thulesen Dahl Foto: Scanpix arkiv

Der lyder umiddelbart nye toner fra Dansk Folkeparti i dag onsdag morgen. I Berlingske siger partiets formand Kristian Thulesen Dahl, at DF vil være mere åbne over for at modtage flygtninge i Danmark.

- Europa befinder sig i en skelsættende flygtningekrise. Måske den største krise, vi overhovedet har været i siden Anden Verdenskrig, siger formanden ifølge Politiko til Berlingske.

Og i den situation skal Danmark tage et medansvar, mener altså Kristian Thulesen Dahl.

Skal sendes hjem igen

DF lægger imidlertid ikke op til, at der skal bruges ressourcer på at integrere flygtninge i Danmark. Derfor er det ikke meningen, at de skal blive i landet.

Hjælpen er altså midlertidig og skal ske på en måde, som ikke udfordrer det danske velfærdssamfund, siger Kristian Thulesen Dahl ifølge Politiko.

- Hvis vi har sikkerhed for, at vi kun hjælper flygtninge med midlertidig beskyttelse i Danmark, så vil vi være langt mere indstillede på, at der kommer flere til Danmark. Det er vi klar til at acceptere.

Helt konkret foreslår Thulesen Dahl ifølge Politiko, at man opretter statslige centre rundt omkring i landet, hvor flygtningene kan bo, indtil de kan sendes tilbage til deres hjemlande igen.

Færre integrationsinitiativer

DF-formanden er endda parat til at hente et antal svage flygtninge til de danske centre fra nærområderne omkring Syrien. Til gengæld vil Kristian Thulesen Dahl afskaffe flygtninges ret til at få en bolig anvist af kommunen.

Samtidig vil han nedlægge de mange initiativer, man i dag sætter i værk for at integrere flygtninge. Eksempelvis et tre-årigt integrationsprogram, hvor de nyankome får danskundervisning og aktivitetstilbud, skriver Politiko.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.