DF vil forhindre nedskæringer i Arbejdstilsynet

Regeringens støtteparti Dansk Folkeparti erkender, at nedskæringer på Arbejdstilsynet vil føre til flere ulykker og arbejdsskader.
- Aktiviteterne i byggebranchen stiger, samtidig med, at man vil have mindre kontrol. Den timing synes vi er forkert, siger finansordfører Rene Kristensen. 
- Aktiviteterne i byggebranchen stiger, samtidig med, at man vil have mindre kontrol. Den timing synes vi er forkert, siger finansordfører Rene Kristensen.  Foto: Scanpix arkiv

Regeringens støtteparti Dansk Folkeparti erkender, at nedskæringer på Arbejdstilsynet vil føre til flere ulykker og arbejdsskader. Vi forsøger at fjerne nedskæringerne i finansloven, siger partiets finansordfører Rene Kristensen.

Det skriver Fagbladet 3F.

Rene Kristensen forhandler netop nu om den endelige finanslovsaftale. Regeringen har foreslået at skære 20 procent i Arbejdstilsynets budget Rene Kristensen erkender nu, at nedskæringer på Arbejdstilsynet vil give flere arbejdsskader til håndværkere.

- Aktiviteterne i byggebranchen stiger, samtidig med, at man vil have mindre kontrol. Den timing synes vi er forkert, siger René Christensen.

- Det ligger højt på vores liste at få ændret udspillet fra regeringen. Det er så tæt, jeg kan komme det, siger René Christensen.

Fagbladet 3F har talt med fem medarbejdere fra tilsynet, der også advarer regeringen: Nedskæringerne vil føre til flere ulykker og mere nedslidning. Især på byggepladserne.

- Der er større risiko for ulykker på de store byggepladser, og det er netop kontrollen med de store byggepladser og bygherrens pligter, som regeringen foreslår at skære i. Det er ingen tvivl om, at vi vil se flere ulykker, hvis det her bliver gennemført, siger Dorte Pedersen, der er tillidsrepræsentant for tilsynsførende i København og Sjælland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.