DF trækker transportminister ind i postfyring

Dansk Folkeparti kritiserer PostNords fyring af 45 ansatte og vil høre minister, siger DF's Susanne Andersen.
Transportminister Hans Christian Schmidt (V) skal besvare, om PostNord må flytte 45 job fra Fredericia og København til Indien for at spare penge. Det vil Dansk Folkepartis folketingsmedlem fra Frederia, Susanne Andersen, gerne vide.
Transportminister Hans Christian Schmidt (V) skal besvare, om PostNord må flytte 45 job fra Fredericia og København til Indien for at spare penge. Det vil Dansk Folkepartis folketingsmedlem fra Frederia, Susanne Andersen, gerne vide. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Dansk Folkeparti protesterer over, at PostNord AB fyrer knap 45 ansatte i sine danske regnskabscentre i Fredericia og København og flytter deres job til Indien for at spare penge.

Det siger Dansk Folkepartis s nyvalgte folketingsmedlem i Fredericia, Susanne Eilersen. Deres job flytter i 1. kvartal 2016, skriver Fredericia Dagblad.

- Jeg har stillet spørgsmål til transportministeren (Hans Christian Schmidt) om hans holdning til udflytning af arbejdspladser. Det er ikke vores politik, Vi synes ikke, at det er i orden, siger Susanne Eilersen til Ritzau.

Fællestillidsrepræsentant og klubformand for HK Post og Kommunikation, Eigil Johannesen, prøver at råbe politikerne op.

Susanne Eilersen har hørt hans opråb.

- Vi kæmper for at få statslige arbejdspladser til Udkantsdanmark. Dem, vi så har derude, flytter vi så helt væk. Vi skal ikke putte statslige kroner efter ansatte i andre lande, siger Susanne Eilersen.

Den danske stat ejer - sammen med den svenske stat - PostNord AB, som ejer Post Danmark A/S, hvor medarbejderne er ansat.

Over for Ritzau bekræfter PostNord AB, at man vil udflytte arbejdspladserne.

- Det handler i bund og grund om, at det er et stærkt konkurrencepræget marked, hvor vi kigger på at effektivisere omkostningerne. På koncernniveau er der truffet beslutning om en outsourcing, siger HR-chef Hans Erik Lindkvist.

- Der vil ikke være mange medarbejdere tilbage i den afdeling på regnskabsområdet, men vi har 11.000 medarbejdere på landsplan. Dette er en forudsætning for at holde på andre arbejdspladser, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.