DF til prins Henrik: Glem alt om dine konge-drømme

Dansk Folkepartis Søren Espersen erklærer i bramfri toner, at prinsgemalens ønsker om at blive tituleret anderledes, ikke har nogen gang på jord.
Prins Henrik har nu otte gange offentligt begrædt sin status i Danmark.
Prins Henrik har nu otte gange offentligt begrædt sin status i Danmark. Foto: SCANPIX arkiv

Forleden gjorde han det igen. Den 81-årige prins Henrik udtrykte endnu en gang harme og frustration over, ar han 'kun' bliver tituleret 'prins' og 'prinsgemal.'

Han vil meget hellere kaldes 'Hans Majestæt' eller 'kongegemal.' (OBS: Deltag i afstemningen nederst i artiklen, hvor DU kan give din mening til kende.)

Men det kan han godt droppe alt om, lyder det ifølge BT.dk fra Dansk Folkepartis Søren Espersen.

(artiklen fortsætter under boxen)

Søren Espersen mener ikke, der er behov for at ændre på tituleringen af prins Henrik. Foto: Scanpix

- Det kommer ikke til at ske. I hvert fald ikke i vores levetid. Derfor så jeg frygtelig gerne, at han holdt op med at sige det nu for at sige det helt ærligt. Det er ikke befordrende for noget som helst, siger Søren Espersen, der er grundlovsordfører, til BT.

Det var i den franske avis Le Figaro, at prins Henrik igen-igen tog fat i emnet. I alt otte gang har han efterhånden ytret sig offentligt om sin status i Danmark.

- Det gør mig vred, at jeg bliver udsat for diskrimination. Danmark, der ellers er kendt for at være en ivrig forsvarer af ligestilling mellem kønnene, er åbenbart villige til at betragte ægtemænd som mindre værd end deres koner, erklærede han.

Søren Espersen siger, at han ikke kender nogen, der vil gå ind for Henriks forslag om en ny titulering. Nok ikke en gang dronning Margrethe.

- Jeg kan ikke forestille mig, at hun vil deltage i den slags og ændre på traditionerne. Det samme gør sig gældende i Folketinget, siger Søren Espersen.

AFSTEMNING
Hvad skal prins Henrik være?
Hvilken titel skal Margrethes mand have?

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.