KAOS MED KÆRESTEPENGE

DF til Neergaard: Glem det, kærestepenge skal ikke genindføres

Selvom Venstre synes, at det vil være en god idé at genindføre den gensidige forsørgelsespligt for kærester, får den ingen gang på jorden. I hvert fald ikke så længe, at DF har noget at skulle have sagt.
Hvis loven om gensidig forsørgelsespligt for kærestepar skal genindføres, bliver det helt sikkert uden Dansk Folkeparti, siger partiets beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.
Hvis loven om gensidig forsørgelsespligt for kærestepar skal genindføres, bliver det helt sikkert uden Dansk Folkeparti, siger partiets beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted. Foto: Katrine Emilie Andersen

Fra årsskiftet vil samlevende igen få fuld kontanthjælp, selvom deres kæreste tjener penge.

Men som Avisen.dk skrev i går, holder Venstre fast i, at loven ikke skal gøre forskel på gifte og samlevende par.

Det er det klare svar fra beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen i et i et paragraf 20 spørgsmål stillet af Enhedslisten.

Men tanken om at genindføre den udskældte lovgivning er helt hen i vejret, fastslår Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, over for Avisen.dk.

- Det er bestemt ikke en god idé, og ikke noget vi går ind for i Dansk Folkeparti, siger han.

"Ja ja, Neergaard"

I svaret til Enhedslisten er Jørn Neergaard Larsen klar i mælet, om hvor Venstre står i spørgsmålet om kærestepenge.

”Regeringen har en uændret holdning til indførelse af gensidig forsørgelsespligt for samlevende par på kontanthjælp, så gifte og samlevende par sidestilles i kontanthjælpssystemet, ” skriver han.

Men beskæftigelsens udmelding skræmmer ikke Bent Bøgsted.

- Det kan da godt være, at Jørgen Neergard siger, at man stadig går ind for den gensidige forsørgelsespligt for samlevende. Men ja ja, det skal han sige, siger han tørt.

Og ligesom Venstre står fast på sin holdning, er der heller ikke nye toner hos DF.

- Vi har jo tidligere sagt, at vi ikke vil genindføre loven, og det går vi stadig ikke ind for, siger Bent Bøgsted.

Loven var en fuser

Lovgivningen fra 2014 om, at kærestepar skal forsørge hinanden, hvis den ene kommer på kontanthjælp, har efterladt kommunerne med en efterregning på over 51 millioner kroner.

Den regning er udløst af fejl i sagsbehandlingen af de berørte par. Men hvis Venstre alligevel forsøger at fremsætte lovforslaget om, at kærester skal forsøge hinanden, skal de ikke regne med DF’s opbakning.

- Den lovgivning er en fuser, og man skal aldrig gå tilbage til en fuser. Så i Dansk Folkeparti kan vi ikke på nogen måde se, at det skulle være mening i at gå tilbage til den lov, siger Bent Bøgsted.

Og uanset hvilke godbidder Venstre lokker med, vil det ikke få DF til at gå på kompromis i spørgsmålet om kærestepengene.

- Loven har ikke fungeret, og der var ikke tale om ligestilling af ægtepar eller noget som helst. Den lov fungerer ikke, siger Bent Bøgsted til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.