DF til kamp mod "EU-propaganda" i danske skoler: Selvforherligende pladder

Dansk Folkeparti vil have regeringen til at sætte en stopper for, at danske skolelærere får tilbudt undervisningsmateriale fra EU, som partiet mener er selvforherligende.
"Det er forkasteligt, at EU bruger vores penge på selvforherligende pladder, der minder om regimer, vi ellers plejer at tage afstand fra", siger DF's europaparlamentariker, Morten Messerschmidt, om det undervisningsmateriale fra EU, som også danske skolelærere får tilbudt.
"Det er forkasteligt, at EU bruger vores penge på selvforherligende pladder, der minder om regimer, vi ellers plejer at tage afstand fra", siger DF's europaparlamentariker, Morten Messerschmidt, om det undervisningsmateriale fra EU, som også danske skolelærere får tilbudt. Foto: Scanpix

Regeringen må sætte en stopper for, at danske skolelærere ligesom deres britiske kolleger får tilbudt "EU-propaganda" som undervisningsmateriale, mener Dansk Folkeparti.

Det skriver Politiken lørdag.

"Det er forkasteligt, at EU bruger vores penge på selvforherligende pladder, der minder om regimer, vi ellers plejer at tage afstand fra", siger DF's europaparlamentariker, Morten Messerschmidt, til Politiken. "At den propaganda oven i købet er rettet mod sagesløse skolebørn, gør det bare endnu værre", siger han.

De tegneserier, billedbøger og andet materiale fra Bruxelles, som vækker harme blandt britiske EU-skeptikere og medier, findes også på dansk og mange andre europæiske sprog. Messerschmidt kalder det "forargeligt" at fortælle skoleelever, at skatteydernes penge bliver bedre anvendt af EU end af de nationale myndigheder - sådan som det fremstilles i en tegneserie om en slovakisk skoleklasse, der har rejst kritik i Storbritannien.

I Danmark henviser Undervisningsministeriets læringsportal EMU til, at lærere og andre interesserede kan finde materiale fra Bruxelles på et internetsite bestyret af EU-kommissionen, der hedder 'Lærerværelset'. Her kan lærerne blandt meget andet gratis downloade tegneserien om EU's budgetter med titlen 'På vej mod sejr' og billedbogen om landbrugets overlevelse takket være EU, kaldet 'Historien om tre generationer af landmænd'.

Ministeriet vil ikke tage ansvar for EU's udgivelser, men overlader bedømmelsen af dem til lærerne og skolelederne. Materialet på EMU Danmarks Læringsportal "fungerer som inspiration for lærerne og er ikke et påbud om, hvad de skal bruge", skriver ministeriet i et svar til Politiken efter at have fået forelagt de kritiserede tegneserier og billedbøger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.