DF til Holst: Lad os få kortene på bordet

Hold et pressemøde og læg alle dokumenter frem. Sådan lyder opfordringen fra DF til forsvarsministeren i sagen om hans personlige rådgiver.
"Der er iværksat en undersøgelse, og den afventer jeg. Jeg vil naturligvis stille mig til rådighed for undersøgelsen og samarbejde fuldt ud. Derudover har jeg ingen kommentarer," siger Carl Holst i en skriftlig udtalelse
"Der er iværksat en undersøgelse, og den afventer jeg. Jeg vil naturligvis stille mig til rådighed for undersøgelsen og samarbejde fuldt ud. Derudover har jeg ingen kommentarer," siger Carl Holst i en skriftlig udtalelse Foto: Scanpix

Nu opfordrer Dansk Folkeparti forsvarsminister Carl Holst (V) til at lægge alle dokumenter om hans personlige rådgiver Christian Ingemann frem.

- Lad os nu få kortene lagt på bordet, siger Søren Espersen til tv2.dk.

Sagen er blusset op igen søndag, fordi brugen af en privat e-mail-adresse nu sætter yderligere spørgsmålstegn ved de forklaringer, som forsvarsministeren hidtil har leveret i sagen om sin personlige rådgiver. Sagen handler om, hvorvidt Carl Holst har brugt Christian Ingemann til at føre valgkamp for sig, mens Ingemann var ansat i Region Syddanmark.

Derfor opfordrer DF nu Carl Holst holder et pressemøde og tager alle dokumenter i sagen med.

- Helt ærligt. Jeg tror ikke, at der er særlig mange af os, der orker at blive ved med at snakke om det her også om tre eller fire uger. Vi har en finanslov, der skal i gang. Der er masser af ting, der skal i gang, nu hvor Folketinget åbner. Så for hans egen skyld. Få det nu frem. Og så lad være med at gem tingene, siger Søren Espersen til dr.dk.

Og det krav er Socialdemokraterne helt enige i, siger tidligere justitsminister Morten Bødskov.

- Hver dag kommer der nye oplysninger frem, og det bedste der kan ske for Carl Holst er, at alt lægges frem. Det er alvorligt, hvis det er rigtigt. Tilliden til Carl Holst bliver - med rette - mere og mere tyndslidt, siger han til tv2.dk.

TV2 News har forholdt forsvarsministeren kritikken.

- Der er iværksat en undersøgelse, og den afventer jeg. Jeg vil naturligvis stille mig til rådighed for undersøgelsen og samarbejde fuldt ud. Derudover har jeg ingen kommentarer, siger Carl Holst i en skriftlig udtalelse til tv-stationen.

Det kommunale tilsyn under Statsforvaltningen har bedt Region Syddanmark om at komme med en udtalelse, der klarlægger de faktiske forhold i sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.