DF-par får over to mio. kr.: Vederlag har en god størrelse

- Jeg har aldrig hørt vælgere kommentere, hvad vi får i vederlag, siger Mikkel Dencker
- Vederlagene har en udmærket størrelse, der både afspejler ansvaret og den store mængde af tid, som man bruger i både Folketinget og kommunalbestyrelsen, siger Mikkel Dencker. Her sammen med konen Mette.
- Vederlagene har en udmærket størrelse, der både afspejler ansvaret og den store mængde af tid, som man bruger i både Folketinget og kommunalbestyrelsen, siger Mikkel Dencker. Her sammen med konen Mette. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/arkiv/Scanpix

Det politiske powerpar i Hvidovre, Mette og Mikkel Dencker, har en husstandsindkomst på næsten to millioner kroner i kraft af, at de begge er valgt til kommunalbestyrelsen i Hvidovre og Folketinget.

De er to af de 27 MF'ere, der tjener godt på politiske dobbelt-job, som Ugebrevet A4, fortæller om mandag.

Mikkel Dencker tjente sidste år 348.701 kroner for sit kommunalpolitiske arbejde. Udover at sidde i kommunalbestyrelsen er han også viceborgmester og formand for Teknik­ og Miljøudvalget i kommunen.

Mette Dencker er udover at være kommunalbestyrelsesmedlem også formand for Børne­ og Ungeudvalget, og hun fik i alt 212.883 kroner ind på lønkontoen fra Hvidovre kommune sidste år.

Lægger man Dencker­parrets indtægter for kommunalbestyrelsesarbejdet sammen med deres grundvederlag som folketingsmedlemmer, giver det en husstandsindkomst på 1.794.174 kroner i 2014.

Mere end to millioner kroner

Hertil skal lægges det skattefrie omkostningstillæg på 60.567 kroner, som de hver især får hvert år. Alt i alt tjener Hvidovre­parret to millioner kroner på deres dobbeltmandater om året. Men Mikkel Dencker mener ikke, at ægteparret får en krone for meget for deres politiske arbejde.

- Vederlagene har en udmærket størrelse, der både afspejler ansvaret og den store mængde af tid, som man bruger i både Folketinget og kommunalbestyrelsen. Jeg synes i og for sig, at vederlagene ligger på et rimeligt niveau, da begge hverv er noget, jeg bruger rigtig meget tid på, og hvor jeg står til rådighed døgnet rundt, siger Mikkel Dencker.

Vælgere kommenterer det ikke

Når DF­-politikeren møder vælgerne i Hvidovre Stationscenter, hører han aldrig nogen klage over, at han og hustruen har indkomster, der svarer til en ministerløn.

- Jeg har aldrig hørt vælgere kommentere, hvad vi får i vederlag, konstaterer han.

Mikkel Dencker pointerer, at nogle vælgere brokker sig over, at folketingsmedlemmer får for meget i løn.

- Jeg synes, at det niveau, vi ligger på som folketingsmedlemmer, er passende i forhold til mængden af arbejdet. Jeg synes i hvert fald ikke, at vederlaget skal være højere, fastslår viceborgmesteren i Hvidovre, der på Christiansborg er sit partis energi­ og klimaordfører samt medlem af fem af Folketingets politiske udvalg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.