DF om tung luft i klassen: "Et alvorligt problem"

DF kræver, at ministeren skal reagere på baggrund af undersøgelser, der påviser et lugtende og dårligt indeklima i landets klasseværelser.
Tung og dårlig luft i klasselokaler går ud over elevernes indlæring, og det får nu DF til at kræve handling fra undervisningsminister, Christine Antorini (S).
Tung og dårlig luft i klasselokaler går ud over elevernes indlæring, og det får nu DF til at kræve handling fra undervisningsminister, Christine Antorini (S). Foto: JENS PANDURO/POLFOTO

Nu skal det være slut med iltfattige klasselokaler, hvor kondensvandet driver af vinduerne.

Det mener Dansk Folkeparti, der nu kræver, at undervisningsminister Christine Antorini (S) reagerer på en række undersøgelser, der viser, at arbejdsmiljøet i klasseværelserne er for dårligt.

- Det her er et meget alvorligt problem. Eksperter fortæller, at netop indeklimaet har en stor indflydelse på elevernes præstation. Hvis man skal sidde en hel dag i et lokale med dårligt luft, ryger koncentrationsevnen, siger Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Alex Ahrendtsen, i en pressemeddelelse.

En ny rapport fra Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) viser, at 53,4 procent af eleverne i 7-10. klasse beskriver luften i klasselokalet som "tæt og tung".

Allerede i sidste uge var Alex Ahrendtsen, ude og bede undervisningsministeren om at få lavet en beregning på, hvad det vil koste kommunerne, at leve op til den standard, som vores skandinaviske naboer har sat for indeklimaet i klasselokalerne.

Her har både Sverige og Norge et lovkrav, der påbyder mekanisk ventilation i klasserne, som skal sikre en bedre luftkvalitet for elever og lærere. Det afviste undervisningsminister, Christine Antorini, dog.

- Ministeren mente ikke på det tidspunkt, at der var nok undersøgelser, der påviste, at der var et problem. Men med de nye tal fra både Arbejdstilsynet og DCUM kan ministen ikke længere løbe fra, at der er et alvorligt problem på de danske skoler, siger Alex Ahrendtsen i pressemeddelelsen.

Han vil nu tage sagen op i forligskredsen, og se på, hvordan man politisk kan få lavet nogle rammer, som kommunerne skal være forpligtede til at følge.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.