DF om milliardbesparelser: Vi er imod skattelettelser

Regeringens plan om kommunale milliardbesparelser står og falder med Dansk Folkeparti. Og noget tyder på, at det bliver en kamp om skattelettelser eller ej.
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

Uden støtte fra Dansk Folkeparti kan regeringen skyde en hvid pind efter deres plan om at barbere milliarder af kommunernes økonomi frem mod 2019.

Regeringen vil ellers indføre et såkaldt "omprioriteringsbidrag" og dermed bruge 7,5 milliarder kroner fra kommunernes økonomi på andre indsatser. Ifølge hovedorganisationen FTF vil besparelserne kunne koste 14.400 kommunale arbejdspladser.

Endnu er det uvist, hvad pengene skal bruges til, men ifølge statsministeren samt Venstres finansordfører Jacob Jensen kan pengene blandt andet gå til skattelettelser.

Men den er Dansk Folkeparti ikke med på.

DF vil hellere omfordele

- Det er ikke bare noget, vi ikke så gerne ser. Det er noget, vi er imod, siger finansordfører René Christensen til Avisen.dk.

I er imod, at omprioriteringsbidraget går til skattelettelser?

- Ja. Omprioriteringsbidraget er overhovedet ikke groet i vores have. Men vi er ikke ikke bange for at tage det politiske ansvar og samtidig sige, at der er behov for en omfordeling i den kommunale økonomi, siger René Christensen og henviser til partiets ønske om at flytte flere penge fra rige til fattige kommuner.

- Det er vigtigt for os, at der kommer en omfordeling af midlerne ude i kommunerne, så der kommer et mere lige serviceniveau. Og det kan omprioriteringsbidraget være en del af, mener René Christensen.

Ingen ultimative krav

Vil I afvise en aftale, der indeholder skattelettelser?

- Vi har aldrig ultimative krav, når vi går til forhandlinger. Men skattelettelser ønsker vi på ingen måde. Og vi synes, det er helt skævt at tage penge fra kommunerne og bruge til skattelettelser, siger René Christensen, finansordfører for Dansk Folkeparti.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.