DF og SF: Dagpenge-løfte er ikke meget værd

Hverken SF eller DF tror på, at Thorning og Løkkes løfter om ikke at skære i dagpengene, betyder, at systemet ikke bliver forringet.
Hverken SF eller DF tror på, at Thorning og Løkkes løfter om ikke at skære i dagpengene, betyder, at systemet ikke bliver forringet.
Hverken SF eller DF tror på, at Thorning og Løkkes løfter om ikke at skære i dagpengene, betyder, at systemet ikke bliver forringet. Foto: Scanpix

Der er ikke den store glæde at spore hos hverken Dansk Folkeparti eller SF, efter Lars Løkke Rasmussen (V) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under søndagens tv-duel begge pointerede, at de ikke ønsker at skære i dagpengene.

Nogle danskere kan nemlig opleve forringelser alligevel, fordi dagpengekommissionen er på vej med sine anbefalinger til et nyt system, som ikke må blive dyrere end det eksisterende, siger Dansk Folkepartis formand, Peter Skaarup, til dr.dk.

- Det kan sagtens komme til at gå ud over en gruppe, at en anden gruppe skal have mere, og derfor er løftet fra debatten ikke nødvendigvis ret meget værd, siger Peter Skaarup til dr.dk.

Ingen garanti

For nylig lavede han en aftale med SF om, at partierne vil arbejde sammen om at tilføre flere penge til dagpensystemet, uanset hvad den kommende statsminister hedder.

Hos SF ser formand Pia Olsen Dyhr derfor heller ikke Helle Thorning-Schmidts og Lars Løkke Rasmussens udmeldelser som en garanti for, at der ikke vil ske forringelser, skriver dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.