DF-nedtur over aftale: Så kører EU-toget igen

DF-formand, Kristian Thulesen Dahl, mener, at ny aftale om retsforbehold skader Danmarks suverænitet.
Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup, da der tirsdag var spørgetime til statsministeren i Folketinget, inden der var møde i salen. (Philip Davali/POLFOTO)
Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup, da der tirsdag var spørgetime til statsministeren i Folketinget, inden der var møde i salen. (Philip Davali/POLFOTO) Foto: PHILIP DAVALI/POLFOTO

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er imod den nye aftale om retsforbeholdet, som de EU-venlige partier i Folketinget netop har indgået.

Danmark ville sagtens kunne klare sig i Europol ved at indgå en stribe separate parallelaftaler med de øvrige lande, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl, der kommenterer aftalen på Facebook.

- Så kører EU-toget igen. Så skal en ny skive af Danmarks suverænitet skæres fra. Sig mig. Har de ingenting lært, spørger han retorisk.

- Retsforbeholdet var danskernes garanti imod EU-ivrige politikere, og nu vil man have det lavet om, så netop politikerne selv kan bestemme udenom befolkningen.

- Vi kan være med i Europol mv. gennem parallelaftaler. Måske det er mere besværligt for politikerne, men hva' så, skriver DF-formanden.

Med i aftalen er som bekendt Dansk Folkepartis allierede i den blå blok, De Konservative og ikke mindst Venstre, der altså nu vil tage en folkestemning og advokere for et ja til en tilvalgsordning, mens Dansk Folkeparti altså er imod aftalen.

Partierne har aftalt, at danskerne senest i første kvartal 2016 skal stemme om at ændre retsforbeholdet ved en folkeafstemning. Dermed skal de afgøre, hvilke af EU's retsakter Danmark skal deltage i.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.