DF kræver EU-folkeafstemning for at gå i regering

I takt med at der kommer en aftale med Storbritannien vil flere danskere spørge hvorfor de ikke kan få noget lignende, mener Kristian Thuelsen Dahl.
- Vi har årevis haft en forskel på hvad Folketinget har ønsket og hvad befolkningen har ønsket, siger Kristian Thuelsen Dahl. 
- Vi har årevis haft en forskel på hvad Folketinget har ønsket og hvad befolkningen har ønsket, siger Kristian Thuelsen Dahl.  Foto: Scanpix / Arkiv

Ikke nok med, at Dansk Folkeparti for at gå regering vil have samme opbakning fra vælgerne som i dag. Partiet kræver nu også, at en ny borgerlig regering med DF-ministre på holdet udskriver en folkeafstemning, hvor vælgerne spørges, om Danmark skal have en aftale lignende den, briterne måtte forhandle på plads med EU-systemet.

Det skriver TV 2 søndag.

Reelt vil danskerne altså skulle tage stilling til Danmarks fortsatte medlemsskab af den Europæiske Union.

- I takt med at der kommer en aftale med Storbritannien vil flere danskere spørge hvorfor de ikke kan få noget lignende. Jeg så meget gerne, at det er defineret, at briternes aftale også kommer til folkeafstemning i Danmark, så danskerne ved, at de bliver taget med på råd. Vi har årevis haft en forskel på hvad Folketinget har ønsket og hvad befolkningen har ønsket, siger Kristian Thuelsen Dahl til TV 2.

Han efterlyser også, at Danmarks europapolitiske linje bliver mere skeptisk.

- Det vil være helt naturligt, at når man taler om regeringssamarbejde, så har man en fælles forståelse af hvordan noget så vigtigt som europapolitikken føres. Der, hvor der måtte være store uenigheder, mener jeg, at folkeafstemningen må være den helt naturlige måde at afklare det på, siger DF-formanden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.