DF i pinlig retssag: Eks-medlem hiver tidligere partifælle i retten

Ledelsen i Dansk Folkeparti fyrede folketingskandidat, fordi de prøvede at undgå komisk retssag.
Partiformand Kristian Thulesen Dahl holder sine medlemmer i stram snor.
Partiformand Kristian Thulesen Dahl holder sine medlemmer i stram snor. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix Arkiv

Bølgerne går højt i Hjørring. En flerårig gammel fight mellem den tidligere lokalforeningsformand i Hjørring og folketingskandidat for DF Vivi Jensen og byrådsmedlem Vibeke Købsted (DF) ender med en retssag. Det skriver BT.

I slutningen af september skal Retten i Hjørring afgøre, om der er hold i Vivi Jensens anklage om, at Vibeke Købsted har spredt falske rygter om hende, der ødelagde hendes politiske karriere.

Den fight passede dog ikke DF-toppen. En retssag mellem to DF-medlemmer ville nemlig gøre partiet totalt til grin. Det understreger Steen Thomsen, der er organisationskonsulent og hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti.

På hemmelige møder forsøgte ledelsen i DF derfor at forhindre, at Vivi Jensen gik i retten med sagen – ellers var hendes tid som DF’er forbi.

- Ja, det var et ultimatum. Hvis der er problemer, så klarer vi det internt. Det bliver simpelthen for komisk, hvis vi skal rende og stævne hinanden, så det kan vi ikke. Men det ville hun ikke rette sig efter, og så blev hun ekskluderet, siger Steen Thomsen til BT.

Det lykkedes ikke Kristian Thulesen Dahl og resten af partiledelsen at få Vivi Jensen til at droppe retssagen, og derfor blev hun sidste efterår smidt ud af DF.

Eksklusionen af Vivi Jensen er langtfra den eneste i Dansk Folkeparti. Siden det seneste kommunalvalg i 2013 er DF det parti, der har ekskluderet flest medlemmer.

Sammenligner DF med Jehovas Vidner

I dag er Vivi Jensen løsgænger i Hjørring Byråd og i regionsrådet i Nordjylland. Hun føler sig ramt på sjælen og sammenligner sit tidligere parti med en religiøs bevægelse.

- Det er bestemt ikke sjovt at møde mine tidligere partifæller – det er lidt som at være blevet udstødt af Jehovas Vidner. DF fyldte utrolig meget i mit liv. Jeg tror, at det bliver en beskidt retssag, fordi der har været så mange løgne, og jeg tror, at de bliver gentaget i retten, siger hun til BT.

Steen Thomsen holder fast i, at eksklusionen af Vivi Jensen er langt mindre pinlig end en retssag mellem to medlemmer af DF.

- Det ville være mere pinligt, hvis de begge to havde fået lov at være i partiet og ligge og køre retssager mod hinanden. Men selvfølgelig synes jeg, at det er ærgerligt, at Vivi har insisteret på, at det skulle ende i retten i stedet for, at det kunne klares internt, siger han til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.