DF: For bøvlet at komme igennem lufthavnstjek

Teknologien udvikler sig og overflødiggør sikkerhedstiltag, som er til gene for passagerer, lyder kritikken.
Københavns Lufthavn har fordoblet antallet af medarbejdere i sikkerhedskontrollen fra 500 i 2007 til 1017 i dag. Arkivfoto.
Københavns Lufthavn har fordoblet antallet af medarbejdere i sikkerhedskontrollen fra 500 i 2007 til 1017 i dag. Arkivfoto. Foto: MARTIN LEHMANN/POLFOTO

Der er for mange bøvlede sikkerhedstjek, når man går igennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen, og sikkerhedsprocedurerne er for forskellige indenfor EU, lyder det onsdag fra flere danske lufthavne.

Anders Primdahl Vistisen, medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti og stedfortræder i borgerudvalget, flyver selv en del mellem europæiske lufthavne og er enig i den udlægning.

- Det er en hjertesag for os, og vi er meget enige med lufthavnene i, at det skaber et kludret og forstyrrende billede for passagererne. Det skaber ikke tiltro til, at det er gennemtænkt mellem lufthavnene i Europa.

- For min skyld må man gerne rydde op i de ting, der ikke er effektive eller nødvendige. Der er ingen grund til at genere passagererne mere end højest nødvendigt, når de skal igennem lufthavnene, siger han.

Kritikken af de europæiske lufthavnes forskellige sikkerhedsproducerer stammer fra lufthavnene i København, Billund og Aalborg og bliver beskrevet i Politiken onsdag.

Københavns Lufthavn har fordoblet antallet af medarbejdere i sikkerhedskontrollen fra 500 i 2007 til 1017 i dag, ifølge dagbladet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.