DF: Flygtninge skal ikke ud på arbejdsmarkedet

Selvom flygtninge får opholdstilladelse i Danmark, skal de have begrænsede muligheder for at arbejde her i landet, mener Dansk Folkeparti.
Vi skal fastholde flygtningene ude på asylcentrene, indtil de kan sendes hjem igen, mener Martin Henriksen (DF). 
Vi skal fastholde flygtningene ude på asylcentrene, indtil de kan sendes hjem igen, mener Martin Henriksen (DF).  Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/Arkiv

Flygtninge på asylcentre skal ikke have mulighed for at arbejde, fastslår Dansk Folkeparti.

Og partiet så gerne, at flygtninge, der får opholdtilladelse i Danmark, bliver boende på asylcentrene og holder sig væk fra arbejdsmarkedet.

Det fastslår integrations- og udlændingeordfører Martin Henriksen (DF)

I regeringens udspil til asylstramninger foreslås det, at det ikke længere skal være muligt for asylansøgere at arbejde i Danmark. En stramning, som Dansk Folkeparti giver fuld opbakning til af principielle årsager.

- Vi synes ikke, at folk, der ikke har fået lov til at være i Danmark skal have adgang til det danske arbejdsmarked, siger Martin Henriksen.

Vi er et dårligt match

Som reglerne er idag, så har asylansøgere, når de får opholdstilladelse i Danmark, ret til at komme ud på arbejdsmarkedet på lige fod med alle andre danskere.

Men Dansk Folkeparti mener ikke, at flygtninge skal deltage i det danske samfund. De skal i stedet sendes hjem. Og deres mulighed for at arbejde skal begrænses.

- Den store tilstrømning fra især muslimske lande driver vores land fra hinanden, forklarer Martin Henriksen, der mest af alt er bekymret for den danske kultur.

- Vores sociale sammenhængskraft går jo fløjten, når der kommer så mange mennesker ind fra kulturer, der ligger meget langt væk fra den danske kultur. Vi er simpelhen et dårligt match, siger Martin Henriksen.

Fokus er at beskytte vores land

Overlæge Ebbe Munk Andersen fra Dansk Røde Kors har til Avisen.dk forklaret, hvordan mennesker, der opholder sig i asylcentre i længere tid bliver psykisk syge.

Men Martin Henriksen tvivler på den udmelding.

- Så slemme er vores asylcentre altså heller ikke, siger han og tilføjer, at der er en politisk uenighed mellem Dansk Folkeparti og Dansk Røde Kors.

- Vores største fokus ligger på at beskytte vores land, hvor deres største fokus ligger på at gøre, hvad de vurderer er bedst for at beskytte flygtningene.

Man kan ikke integrere

Han mener ikke, at det er realistisk at integrere flygtninge i Danmark. Og det vil heller ikke hjælpe, hvis man gav dem mulighed for at komme tidligere ud på arbejdsmarkedet eller bo uden for centrene.

- Det er naivt at tro. Der kommer så mange mennesker og størstedelen af dem bliver aldrig integreret og det skaber bare spændinger i vores land. Man kan ikke løse integrationsproblemerne. Det er en illusion, som jeg synes, man skal holde sig for god til, siger Martin Henriksen.

Han fastslår, at flygtninge skal blive ude på centrene, indtil de kan sendes hjem igen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.