DF er skuffet over Papes udlændingepolitik

De Konservatives nye leder kritiseres af Dansk Folkeparti for sit bud på en udlændingepolitik.
Martin Henriksen, integrationsordfører i Dansk Folkeparti, er ikke tilfreds med De Konservatives politik på indvandreområdet.
Martin Henriksen, integrationsordfører i Dansk Folkeparti, er ikke tilfreds med De Konservatives politik på indvandreområdet. Foto: ASTRID DALUM/POLFOTO

Dansk Folkeparti beskylder De Konservatives nye formand, Søren Pape Poulsen, for at trække sit parti i en liberal retning med formandens bud på en ny udlændingepolitik.

Søren Pape siger til Berlingske, at der ikke skal skelnes mellem indvandrere på baggrund af nationalitet eller religion, som Venstre for nylig ellers har foreslået.

- I Det Konservative Folkeparti er vi totalt ligeglade med, hvor folk er født, og hvad de tror på. Det afgørende for os er, hvad de kan, og om de er villige til at lade sig integrere i vores samfund, siger han.

Men den udmelding skuffer Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Det, som Søren Pape lægger frem her, er en meget liberalistisk udlændingepolitik, hvor erhvervslivet reelt dikterer, hvem der skal komme. Den slags vidtgående synspunkter plejer man normalt kun at finde hos Liberal Alliance og De Radikale, siger han og tilføjer:

- Jeg tror, at De Konservative har glemt, at det at være konservativ handler om at bevare vores kultur og vores fædreland. Det kan vi ikke med en for stor indvandring fra ikke-vestlige lande, fordi deres kulturer ligger for langt væk fra dansk kultur. Hvis ikke man ved det, så kan jeg ikke se, hvordan man kan kalde sig selv konservativ.

Venstre lægger med sit udspil op til at skelne mellem nationaliteter og lave mere lempelige regler for udlændinge fra højtudviklede lande, som ønsker at arbejde i Danmark.

Men Søren Pape Poulsen er "fløjtende ligeglad" med, om mennesker kommer fra Brasilien eller andre lande, som ikke står på Venstre såkaldte positivliste. Det afgørende er, at de har de kvalifikationer, som danske virksomheder efterspørger.

Og derfor har han svært ved at forestille sig, at De Konservative efter det kommende valg kan støtte en udlændingepolitik, hvor der gøres forskel på folk på baggrund af nationalitet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.