Dette spiser sundheds-eksperterne IKKE selv
De er alle fire kendte fra TV eller andre medier, hvor de prædiker om det sunde liv. Og fælles for dem alle er, at de ikke rører gluten, hvis de kan slippe af sted med det.
Michelle Kristensen både træner og spiser sundt, så hun kan tillade sig at drikke en cocktail ind imellem. Men gluten rører hun nærmest aldrig.
Michelle Kristensen både træner og spiser sundt, så hun kan tillade sig at drikke en cocktail ind imellem. Men gluten rører hun nærmest aldrig. Scanpix


Måske har du set dem før i ”Go’Morgen Danmark,” ”Rigtige mænd,” læst deres bøger eller hørt dem udtale sig om kost og motion:

Michelle Kristensen, Tor Andersen, Anne Bech og Jacob Søndergaard.

De fire trænings- og kosteksperter passer godt på deres kroppe og det fortæller de om i ALT for damerne.

De har forskellige trænings-favoritter og forskellige holdninger til kroppen, men alligevel minder de på mange måde også om hinanden.

De fortrækker nemlig alle sammen at spise kvalitetsmad og så vælger de helst gluten fra.

- Jeg spiser næsten alt. Men helst økologisk. Dog kan jeg ikke tåle gluten i for store mængder. Jeg kan for eksempel ikke spise en hel pizza eller for meget pasta eller brød. Derfor bager jeg også glutenfri boller selv, siger ernæringsekspert og træner Michelle Kristensen fra "Go’Morgen Danmark" til damebladet om sine kostvaner.

Men ellers er hun ikke bleg for at spise en burger med pomfritter, hvis hun har tømmermænd, og hun nyder gerne god mad og cocktails i weekenden.

Bliver oppustet og får ondt i hovedet

Det samme foretrækker træningsekspert og indehaver af Powerhouse Cph, når han har tømmermænd. En burger med friske grøntsager og hjemmelavede pomfritter, men ellers forsøger også han at undgå gluten. Hans far var faktisk bager, fortæller han til ALT for damerne, så han elsker brød. Men det kan ikke nytte noget, for brødet gør ham oppustet.

Det samme sker for træner og forfatter Anne Bech, der ikke har rørt brød og pasta i næsten ti år.

Puha, det er altså lang tid. Men det giver ondt i hovedet og hun bryder sig ikke om at spilde kalorier, så hellere bruge dem på noget rigtig godt som sovs og chokolade … og det er da også to ret lækre ting.

Heller ikke Jacob Søndergaard, den glade coach og træner fra ”Rigtige mænd,” er meget for alt det brød:

- Som udgangspunkt spiser jeg ikke rugbrød, cornflakes, pasta og den slags. Det gør mig oppustet, dvask og giver mig dårlig energi, siger han.

Men det kan blive hektisk for enhver. Og han fortæller faktisk også, at han fik rugbrødsmadder forleden, fordi de var løbet tør for andet derhjemme.

Lige præcis det scenarie kender de fleste vel til og her er en mad altså en let løsning ... selv for en træner, der skyr gluten.



Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.