Dette lækre bær er super sundt for dig

Det danske 'nationalbær' er fuld af gode sager her i sommertiden.
De er lækre og søde - og tilhører gruppen af 'superbær', som på forskellig måde beskytter kroppen og hjælper med afgiftning af uønskede stoffer.
De er lækre og søde - og tilhører gruppen af 'superbær', som på forskellig måde beskytter kroppen og hjælper med afgiftning af uønskede stoffer. Foto: SCANPIX arkiv

Der er ikke noget så lækkert som et smukt rødt jordbær. Det smager ganske enkelt af sol og sommer.

Og lige så meget som jordbær smager af sol og sommer, ligeså super sunde er jordbær faktisk. Og når nu jordbærsæsonen alligevel er i gang, så er der god grund til at nyde de røde jordbær i store mængder, lyder det fra SØNDAGs sundhedsekspert Rikke Goerlich, der er uddannet phytoterapeut.

Blåbær er et andet powerbær: Læs på Søndag.dk, hvordan det kan hjælpe dig med at tabe fedt på maven

Jordbær er superbær

For jordbær tilhører gruppen af superbær, som på forskellige måder beskytter kroppen og hjælper med afgiftning af uønskede stoffer. De indeholder kalium og fibre og har et højt indhold af C-vitamin samt en mængde andre antioxidanter.

(artiklen fortsætter under boksen)

Se også:

Specielt er indholdet af ellagsyre i jordbær interessant. Den beskytter huden mod solens stråler, så vi ikke får så mange rynker, og nutidig forskning bekræfter, at ellagsyre virker forebyggende mod kræft, lyder det fra Rikke Goerlich.

Læs her, hvilke pangfarvede grøntsager der forebygger kræft

Sådan undgår du vandede jordbær

Så spis løs af de mange lækre jordbær, men husk at skylle bærrene, før du nipper toppen af dem. Ellers bliver de nemlig vandede, og det kan mindske indholdet af vitaminer.

Jordbær har en meget kort holdbarhed, så du skal helst spise dem med det samme. Jordbær kan dog holde sig til dagen efter, hvis du opbevarer dem i køleskabet.

SØNDAGs sundhedspanel, SØNDAG, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.