Dette kan du også bruge honning til

Det smager fantastisk og kan kvikke meget trist mad op, men faktisk kan det meget mere end det – det kan også hjælpe dig med andre ting.
Honning er godt for dit hår og har også medicinske egenskaber.
Honning er godt for dit hår og har også medicinske egenskaber. Foto: Colourbox

For de fleste mennesker er honning lig med sødme, lækkerier og en god ingrediens i mange madretter – og selvfølgelig en masse klistrede fingre, men det kan bruges til meget mere end det, skriver Huffington Post.

Her er tingene du også kan bruge det til:

Det kan hele dine sår
Honning har et godt ry for at være helende og det er dokumenteret langt tilbage i historien, at honning blev brugt til at hele sår med, dengang naturen var alt, der var at gøre med.

Flere steder dyrker man ligefrem honning med henblik på dens medicinske egenskaber og i New Zealand laver de en honning på manuka buske, som vokser netop der. Det kommer der Manuka honning ud af, og det er særlig godt og bakteriehæmmende, forklarer doktor Robin Miller:

-Sammensætningen af Manuka honning virker fantastisk på patienter, der kommer ind med sår og brud. Den er antibakteriel og beroligende.

Men al form for honning kan bruges, viser undersøgelser bragt i British journal of Surgery. Her omtales en undersøgelse, hvor patienter blev behandlet med honning og alle på nær en, havde synlig effekt af honningen. 

Er du blevet lidt forkølet – prøv en varm æble-ingefær drik fra soendag.dk

Det kan gøre dit hår smukkere
Er din hovedbund sart og har du skæl, ja så gør det ikke ligefrem dit hår smukt og glansfuldt for alt øjnene ser, er de hvide flager der dækker håret. Men det kan honning også hjælpe dig med. En undersøgelse i European Journal of Medical Research viser, at en opløsning med varmt vand og honning kan afhjælpe problemet.  

Det kan ikke nødvendigvis fjerne det helt, men er din hovedbund sart og fuld af sår, så kan det hele din hud og få meget at den irriterende kløe til at forsvinde og dermed også meget af det trælse skæl.

Lav dine egne skønhedsprodukter for små penge – se hvordan på soendag.dk


Det kan hjælpe din forkølelse
Et studie bragt i Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine viser, at honning hjælper med at lindre symptomerne på forkølelse, hvis det drikkes opløst før sengetid. Det viser sig faktisk at hjælpe bedre end anden medicin mod forkølelse og lindre irritation i svælg og sørger for at søvnen bliver bedre og nedsætter hoste.


Af Mette Skøtt, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.