Dette firma får en ny medarbejder om dagen

Dansk it-virksomhed masse-ansætter nye kollegaer. Lønniveauet er ikke en undskyldning for at opruste herhjemme, lyder det fra direktør.
IT-firmaet Netcompany er gået fra 213 ansatte i 2010 til 550 i dag.
IT-firmaet Netcompany er gået fra 213 ansatte i 2010 til 550 i dag. Foto: Carsten Lauridsen/POLFOTO

Over 2000 ansatte i it-virksomhederne KMD, IBM og CSC er i løbet af de seneste år gået hjem med en fyreseddel.

Men ikke hele it-branchen er i krise, skriver Computerworld. It-virksomheden Netcompany er således tæt på at have ansat en ny medarbejder per arbejdsdag i 2014.

- Siden januar måned har vi ansat over 150 danske medarbejdere - og det er fastansatte, ikke freelancere. Det tal er fast stigende, og det betyder faktisk, at vi reelt er ved at ansætte en ny ansat per arbejdsdag, siger administrerende direktør André Rogaczewski til Computerworld.

Hans virksomhed er gået fra 213 ansatte i 2010 til 550 på nuværende tidspunkt, og ansættelserne her i Danmark fortsætter, forklarer direktøren.

Hos IBM har man i løbet af de seneste år vinket farvel til 1000 ansatte. Forklaringen herfra har lydt, at kunder i stigende grad ønsker løsninger til en mere konkurrencedygtig pris, hvorfor en del opgaver er blevet rykket til eksempelvis Indien.

Men den forklaring giver André Rogaczewski ikke meget for.

- Når nogen mener, at det er en sund udvikling at fyre danske medarbejdere, kunne det være fordi, de ikke har været så gode til at tilpasse deres forretningsmodel til det, kunderne vil have, snarere end det er prisen på de danske medarbejdere, siger han til Computerworld.

Han er af den overbevisning, at ansatte som er uddannet godt, er ekstra produktive. Derfor står Netcompany ifølge direktøren "i kø ude på universiteterne", for at headhunte de bedste, så snart de er færdiguddannede.

- Det er egentlig forholdsvist enkelt: Hvis en dansk datalog eller dataingeniør er motiveret korrekt og ved, hvad han skal lave, er det mit indtryk, at han er op til fire-fem gange så effektiv som alle mulige andre i it-branchen, siger André Rogaczewski til Computerworld.

Netcompany, der udvikler og sælger forretningsoftware og leverer konsulentydelser, havde en omsætning på 460 millioner kroner i 2013 og et resultat efter skat på 74 millioner kroner.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.