Dette er vigtigt, hvis du selv vil farve dit hår

Få her fire gode tips til hvordan du farver dit hår uden at komme galt afsted.
Dit hår kan sagtens blive flot, selvom du ikke går til frisøren. Her er et par råd, hvis du vil farve dit hår selv.
Dit hår kan sagtens blive flot, selvom du ikke går til frisøren. Her er et par råd, hvis du vil farve dit hår selv. Colourbox / Modelfoto

Har du besluttet dig for selv at farve dit hår, og er det tilmed første gang, du giver dig i kast med det, så er der et par ting, du skal være opmærksom på, inden du kaster dig ud i en ny farve.

Kig på siderne af hårfarvningsæsken

Hvis du tror, at du får den samme farve som modellen på æsken, så kan du godt tro om igen. Hun er plantet der for at fange din opmærksomhed. Derimod skal du kigge på farven, der er på siderne af hårfarvningsæsken, det er den du kan regne med, når du vil have en ide om, hvordan resultatet bliver, siger Brad John, der er color director hos Elizabeth Arden Red Doors Spas til Goodhousekeeping.com

Sådan vælger du den rigtige hårfarve. Læs mere på billedbladet.dk

Find en farve, der ligger tæt på din egen

Er du i tvivl så find en farve, der kun er en tone lysere eller mørkere end din egen hårfarve. Det er i øvrigt lettere at redde din hårfarve, hvis du farver dit hår lidt lysere end mørkere. Her kan du altid finde en anden farve og trumfe den med. Det er sværere, hvis du har farver dit hår væsentligt mørkere.

Gå i den rigtige rækkefølge

Hvis du vil farve dit hår mørkere så begynd med at farve dine hårrødder og slut med spidserne. Hvis du skal være lysere, så skal du gøre det modsatte. Begynd med spidserne så de bliver lysere end resten af håret, netop som det ville se ud, hvis det var solen, der havde bleget dit hår.

Kvinder med denne hårfarve har lettest ved at få kærester. Læs mere q.dk

Vent før du vasker håret

Vent i 48 timer inden du vasker håret med shampoo, så farven kan trænge ordentlig ind. Når du vasker håret, skal du undlade at gøre det i meget varmt vand, det kan nemlig åbne hårstråene og ’lukke’ farven ud igen.

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.