Det har gennem tiden været en hel videnskab, hvornår det er bedst at indtage dagens helt store og oftest varme måltid, nemlig aftensmaden.
For spiser du den for sent, er der risiko for, at du bliver oversulten og spiser for meget, du alligevel ikke kan forbrænde.
Spiser du for tidligt, er der en vis risiko for, at du i løbet af aftenen får behov for en snack eller to – og måske en usund en af slagsen.
Mellem 18 og 19
Sundheds- og livsstilsekspert Julie Retbøll Eriksson anbefaler derfor et bestemt tidsrum for indtagelsen af aftensmaden.
- Og det er mellem klokken 18 og 19, siger hun.
Hun understreger dog, at der ikke er sundhedsmæssig forskel på, om du indtager maden klokken 18 eller klokken 21.
- Til gengæld kan der være forskel på følelsen i din krop. Nogle oplever ubehag ved at spise lige inden sengetid, og så vil jeg selvfølgelig anbefale, at dit aftensmadmåltid ligger tidligere på aftenen, siger hun.
Mærk efter
Julie Retbøll Eriksson bedste råd er da også at mærke efter, hvad kroppen har brug for og hvornår.
- Desværre er der blevet skabt en kultur, hvor vi skal spise lidt hele tiden i stedet for at mærke efter, hvornår vi virkelig føler sult, og så spise derefter. Jeg vil klart anbefale, at du lærer din krop og dens signaler at kende, så du ved, hvornår du reelt er sulten, og hvornår du er sulten for sjov, pointerer hun.
Julie Retbøll Eriksson er sundheds- og livsstilsekspert med en professionsbachelor i sundhed og ernæring.
Hun står bag firmaet Glad Livsstil.