Det vidste du ikke om filmen Pretty Woman

I den ikoniske film med Richard Gere og Julia Roberts er der drama og kærlighed – det samme var der, da de to skuespillere mødtes første gang, da den blev filmet for 25 år siden.
Julia Robert og Richard Gere fra filmen Runaway Bride, de senere indspillede sammen.
Julia Robert og Richard Gere fra filmen Runaway Bride, de senere indspillede sammen. FOTO: Scanpix

Der er noget særligt ved den film, vil de fleste kvinder (og mange mænd) nok påstå. Den holder hele vejen igennem og kan ses igen og igen, selvom det i år er 25 år siden, den blev optaget.

Den gang i 1990 stod det ikke i kortene, at filmen skulle blive en kæmpe succes. Tværtimod lurede et par konflikter og omskrivninger med at slå bunden ud af den.

Helt så galt gik det heldigvis ikke, men skuespillere og instruktører tog et par omveje, før de fandt opskriften, afslørede de to store stjerner, Julia Roberts og Richard Gere, i The Today Show tidligere i år, ifølge thewrap.com.

Her er et par af de ting, du ifølge thewrap.com og Vouge ikke vidste om filmen:

1.
Filmen var skrevet som en tragedie og ændrer først udtryk langt henne i processen.

2.
I den oprindelige udgave skulle Vivian, spillet af Julia Roberts, være afhængig af narko og hele tonen i filmen skulle være langt tungere, end den er.

3.
Julie Roberts fik sin rolle først og Richard Gere var meget i tvivl, om han ville have sin rolle. I starten var hans rolle nemlig kun en tom skal, et jakkesæt og ikke en person, fortæller Richard Gere i showet. Han ændrede straks mening, da han mødte Julia Roberts og de havde en god kemi.

4.
Begge skuespillere stoppes stadig af folk, der især husker dem for deres roller i Pretty Woman, selvom de begge har spillet med i mange andre store film, fortæller de i The Today Show.

5.
Filmplakaten, hvor Julia Roberts hiver i Richard Geres slips, er legendarisk og faktisk er det slet ikke hendes krop, du ser på billedet. Det er en stand-in og hendes hoved er senere sat ind.

6.
Skuespilleren Al Pacino sagde nej tak til rollen som Edward Lewis.

7.
Scenen, hvor Richard Gere smækker låget på smykkeæsken i Julia Roberts hænder, var ikke med i manuscriptet. Han fandt selv på det under optagelserne og de lod de blive, da de sammenklippede filmen.

8.
Det er faktisk Richard Gere selv, der spiller på klaver i en scene i filmen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.