Det vidste du ikke, du kunne bruge citroner til

Citroner er fantastiske at bruge til diverse skønhedsrutiner.
Vidste du, at du kan bruge citroner til din hud og dit hår?
Vidste du, at du kan bruge citroner til din hud og dit hår? Scanpix

Citroner kan ikke kun bruges i madlavningen. Den lille gule frugt er også eminent at integrere i dine skønhedsrutiner.

Renser huden

Fordi citroner er fyldt med vitaminer og er meget næringsrige, så er de også fremragende til at rense huden med, fordi de har så mange rensende egenskaber, og de er ekstra gode, når man skal exfoliere huden. Citronsaften er god fra alt til rensning til fjernelse af hudorme og bumser. Det eneste man skal gøre er at skære en citron over og derefter gnide den henover ansigtet i et par minutter. Vask efter med koldt vand.

Fem nemme tips til at fjerne rynker hurtigt. Læs mere på in.dk

Citroner justerer din hudtone

Der er ikke noget, der skæmmer huden mere end pigmentpletter eller mindre ar efter akne. Studier viser imidlertid, at syren fra citroner hjælper med at mindske mindre ar. Citronsaften kan dels hjælpe med at fjerne ar, men olierne i citronen hjælper også med at få de vigtige vitaminer til at trænge hurtigere ind i huden og får dermed huden til at hele hurtigere. Pres lidt citronsaft ud på lidt vat og gnid det rundt ansigtet. Rens efter med koldt vand, det skriver Good Housekeeping.

Lave dine egne skønhedsprodukter for små penge. Læs mere på søndag.dk

Bleg dit hår

Putter du citronsaft i håret, og går du bagefter ud i solen, så hjælper det med at lysne dit hår, hvis det er det, du er interesseret i, forklarer Robert J. Dorin, der er specialist i at hjælpe mennesker, der har fået håret ødelagt. Pres citronsaft ned i en sprayflaske og bland det med varmt vand, og sprøjt det herefter rundt i håret. Sæt dig så ud i solen i en times tid for at opnå det bedste resultat.

Holder skæl under kontrol

En mikstur af vand, ingefær, citronsaft og olivenolie kan hjælpe med at forsinke celledannelsen i hårbunden. Det er ofte for hyppig celledannelse i hårbunden, der er årsag til skæl. Gnid hårbunden ind i miksturen, lad det sidde lidt og vask herefter håret med shampoo.

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.