Det tænker mænd og kvinder på under sex

Er din mobiltelefon en del af sex-legen? Tænker du på din eks, når du har sex? Eller er det indkøbslisten, som suser rundt i dit hoved? Ofte har du tankerne et helt andet sted, når du har sex med din partner.
Frækt ser det ud - men måske ligger hun i virkeligheden og tænker på, at I skal huske at støvsuge, inden svigerforældrene kommer til middag i morgen.
Frækt ser det ud - men måske ligger hun i virkeligheden og tænker på, at I skal huske at støvsuge, inden svigerforældrene kommer til middag i morgen. Foto: Scanpix / Modelfoto

Mænd tænker på om de nu kan præstere, mens kvindere tænker på om de nu tager sig godt ud.

Det er den korte version af, hvad danskerne tænker når de lander på lagenet for at dyrke sex.

Det siger læge og klinisk sexolog Jesper Bay-Hansen til Søndagsavisen.

Rengøring og eks'en

Men det er ikke det eneste som maser sig rundt i din hjerne under akten.

En undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen, viser nemlig, at 14 procent af kvinderne tænker på huslige ting som rengøring og indkøb, mens lidt mere end hver tiende mand er optaget af tanker om ekskæresten.

Først ro, så sex

Men Jesper Bay-Hansen ser det ikke som en trussel, at man lader tankerne vandre, mens man har sex.

- For kvinden kan det skyldes, at hun har for mange gøremål i tankerne, men det handler også om seksualitet. Det kan være, at hun, inden hun kan engagere sig seksuelt, skal have en vis ro og tryghed, og hendes humør spiller også ind. Hvis han ligger og tænker på ekskæresten, kan det være som en del af en sexfantasi, men det er jo ikke alle fantasier, der skal udleves eller deles med kæresten, siger han til Søndagsavisen.

Sex-leg på video

Undersøgelsen viser også, at 15 procent af de unge mellem 18 og 34 år filmer sex-legen og hver fjerde har taget nøgenbilleder af sig selv.

Jesper Bay-Hansen mener, at billeder og video nærmest kan blive som at have en trekant, hvor kameraet bliver et seksuelt krydderi, ligesom et stykke sexlegetøj.

- Jeg tror, at der er flest mænd, der holder kameraet, fordi mænd ofte er meget visuelle i deres seksualitet, siger Jesper Bay-Hansen.

Han råder desuden til, at man kun optager film, som ens mor kan tåle at se, hvis man ikke er meget tryg ved sin partner.

Tanker udsætter orgasmen

Ugebladet Femina har tidligere listet mænds tanker op og skriver blandt andet, at mænd ofte har et trick, de bruger, hvis de gerne vil udsætte orgasmen, og derfor har brug for at få tankerne langt væk fra det, de er midt i.

Ugebladet bruger sundhedsredaktøren på magasinet Mens Health, Clint Carter, som kilde, og han fortæller, at han indvendigt nynner en kedelig sang, han kender, fordi den virker hver gang. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.