Det sydvestlige Norge rammes af styrtregn

Der kan onsdag falde godt 60 millimeter regn på få timer i Vestlandet i det sydvestlige Norge.

Norske meteorologer advarer om, at der onsdag falder ekstremt meget regn i Vestlandet. Der er fare for oversvømmelser og jordskred. Vestlandet er Sydnorges vestlige landsdel med amterne Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland.

Det oplyser det norske nyhedsbureau, NTB.

- I eftermiddag og aften kan der lokalt komme 40-60 millimeter nedbør i løbet af seks timer. Følg vejrradaren og opdateret information på hjemmesiden varsom.no, hedder det i varslet fra vejrtjenesten YR.

Varslet gælder fra Boknafjorden i syd til Sognefjorden i nord. Der ventes at falde godt 60 millimeter regn i løbet af få timer.

- I løbet af dagen venter vi meget overfladevand, oversvømmelser og fare for jordskred, siger vagthavende meteorolog ved Vervarslinga (vejrvarslingen) på Vestlandet, Tone Kristin Taule, til Norges nationale tv-selskab, NRK.

Myndighederne beder bilister undlade at køre i det nordlige og centrale Hordaland. De største byer i Vestlandet er Bergen og Stavanger. Vestlandet er et af de områder i Europa, hvor der falder mest nedbør.

/ritzau/NTB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.