Det spiste gæsterne til dronningens fødselsdag
Både krabbe, kalkunbryst og kage stod på menuen, da dronning Margrethe på sin 75-års fødselsdag inviterede til middag på Fredensborg Slot.
Dronning Margrethes fejrede torsdag sin 75-års fødselsdag
Dronning Margrethes fejrede torsdag sin 75-års fødselsdag Foto: JENS DRESLING/POLFOTO


Torsdag eftermiddag var der folkefest i de københavnske gader, da dronning Margrethe fejrede sin fødselsdag ved at køre i karet gennem byen.

Senere på aftenen havde dronningen inviteret en række prominente gæster til middagsselskab på Fredensborg Slot i anledning af, at hun fyldte 75 år.

Og meget tyder på, at gæsterne ikke var sultne, da de forlod slottet. I hvert fald bød dronningen på et storslået måltid med dertilhørende hvidvin, rødvin og champagne, oplyser Kongehuset på deres hjemmeside.

Til forret spiste gæsterne krabbebisque, som er en suppe kogt på skallerne fra taskekrabber. Herefter fik de serveret farseret kalkunbryst med dertilhørende pommes sautées, bagte løg og hvidvinssauce.

Dernæst kom den indbagte camembert på bordet, inden festmåltidet blev afsluttet med succeskage.

Foruden dronningens familie talte gæstelisten til middagsselskabet blandt andre landets statsminister Helle Thorning-Schmidt, den aldrende komponist og pianist Bent Fabricius-Bjerre og skuespillerinden Ellen Hillingsø.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.