Det sker der, når du dropper et måltid

Derfor skal du lige tænke dig om en ekstra gang
Colourbox

Er du også en af dem, der i et forsøg på at tabe sig dropper frokosten og holder sulten ud til aftensmaden? Eller måske mener, man sagtens kan nøjes med et glas grøntsagsjuice til morgenmad, selvom maven gør ondt af sult?

At skulle holde sulten og den manglende energi ud er bare to af kroppens reaktioner, når du dropper et måltid. For faktisk sker der langt mere i kroppen, når man vælger at sulte sig selv, skriver Womenshealthmag.com. Fx begynder blodsukkeret at falde.

’Sukker er det brændstof, din krop kører på, og hvis det ikke cirkulerer i kroppen i de rigtige mængder, ville alle organer i din krop blive påvirket. Du vil simpelthen føle dig træt og utilpas,’ forklarer Maggie Moon, der er diætist i Los Angeles.

Her aflives 5 klassiske slankemyter. Læs om dem på Femina.dk.

Kroppen går i en sulte-tilstand

Når din krop ikke får ny energi gennem mad, går kroppen i en slags sulte-tilstand for at spare på energien. Stofskiftet sættes ned, så den mad du på et senere tidspunkt indtager, vil ikke blive forbrændt særligt effektivt. Herefter går det ud over hjernen.

’Uden en stabil tilførsel af næringsstoffer, vil dine intellektuelle og følelsesmæssige funktioner ændre sig,’ siger Maggie Moon.

Man bliver sløv, irritabel og i dårligt humør. Når man spiser senere, vil kroppen føle en kortvarig lettelse, men stofskiftet vil forblive lavt, fordi kroppen ikke ved, hvornår den næste omgang kalorier indtages. Det får blodsukkeret til at falde igen, og den manglende energi, humørsvingninger og følelsen af at være i en tåge vil dermed fortsætte.

Spis flere måltider

At droppe et måltid påvirker altså hele din krop markant, sløver dit stofskifte og skaber en sult, der kan være svær at ignorere.

Vil du tabe dig, er det derfor langt bedre at spise flere små måltider i løbet af en dag.

’Vær helt sikker på, du indtager fødevarer i høj kvalitet med masser af næring. Gerne mager protein kombineret med kulhydrater fra fuldkorn samt nogle gode fedtstoffer,’ lyder rådet fra Maggie Moon.

Læs på Femina.dk, hvordan du kan nyde dig slank.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.