Det skal være lettere at søge om OL

Flere byer skal kunne lægge billet ind på fremtidens OL. IOC vil gøre det billigere at søge om værtskabet.
Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har en mission: Det skal være billigere og lettere at søge om OL-værtskabet.
Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har en mission: Det skal være billigere og lettere at søge om OL-værtskabet. Foto: Jean-Christophe Bott/AP

Det skal være både lettere og billigere at blive OL-kandidatby. Sådan lyder det fra den internationale olympiske komité (IOC), efter at flere værtskandidater til vinter-OL i 2022 er hoppet fra i utide.

Ændringerne i budproceduren står på den liste af 40 forandringsforslag, som IOC tirsdag fremlægger i Lausanne i forsøget på at modernisere OL.

- Vi ønsker at vise, at IOC åbner vinduet og lukker frisk luft ind. Vi skal se på fremtiden og tage hånd om de udfordringer, der kan opstå, siger IOC-præsident Thomas Bach ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I oktober blev Oslo den fjerde by, der trak sit kandidatur til at arrangere vinterlegene om otte år, og det vil IOC forsøge at undgå i fremtiden.

Kandidatbyer behøver ikke længere at overholde en omfattende liste af forudsætninger blot for at afgive et bud på OL-værtskabet.

I stedet vil der blive inviteret til en dialog med IOC, hvor repræsentanter fra byerne kan forklare, hvordan de forestiller sig, at et OL kan integreres i byernes fremtidsplaner.

Byerne skal heller ikke længere stå alene med den økonomiske byrde, et OL-kandidatur kan indebære, lyder det fra Thomas Bach.

Ændringsforslagene ventes vedtaget på IOC-kongressen i Monaco i december.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.