Det skal Prins Harry lave efter stop i hæren

Prins Harry forlader den britiske hær efter ti år i uniformen. Nu står han overfor et stort karriereskifte.
Prins Harry forlader til maj den britiske hær efter ti år i uniform.
Prins Harry forlader til maj den britiske hær efter ti år i uniform. Foto: Chris Radburn/AP

Som 30-årig står prins Harry over for et stort karriereskifte. Han vinker nemlig farvel til livet i den britiske hær efter ti år i uniformen og ser nu frem til et nyt kapitel i livet. Det oplyser han i en pressemeddelelse fra Kensington Palace.

I slutningen af april tager han på sin sidste mission, når han skal udstationeres i fire uger hos det australske forsvar.

- Det har været en meget svær beslutning at træffe. Jeg føler mig heldig over, at jeg har haft muligheden for at udføre udfordrende opgaver og møde fantastiske mennesker, siger han.

Når Harry har afsluttet sin sidste mission i maj, vender han dog ikke hjem med det samme. Først skal han på officielt besøg i New Zealand, og herefter følger han i sin mor, prinsesse Dianas, fodspor, når han skal arbejde frivilligt i Afrika syd for Sahara.

Men det er ikke helt slut med at arbejde for det britiske forsvar, når han vender tilbage til London. I efteråret begynder han nemlig arbejdet hos det britiske forsvarsministeriums program for soldater, der er blev såret eller syge.

Prins Harry vil bruge tiden på at tænke over, hvor hans karriere skal føre ham hen i fremtiden. Han har nemlig ingen langsigtede planer.

- Jeg overvejer mine fremtidsmuligheder, og jeg er virkelig spændt på de mange muligheder, jeg har. Jeg ser meget frem til at vende tilbage til London denne sommer for at fortsætte mit arbejde med sårede soldater, siger prins Harry i pressemeddelelsen.

- Mens jeg afslutter et kapitel i mit liv, begynder jeg på det næste. Jeg glæder mig virkelig, tilføjer han.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.