Det skal Lagkagehuset hedde i London

Lagkagehuset fortsætter bageri-eventyret i udlandet og åbner en butik i det centrale London.
Nu skal englænderne til at spise Christianshavnertærte. Tærten er opkaldt efter der, hvor eventyret om Lagkagehuset startede i 1991.
Nu skal englænderne til at spise Christianshavnertærte. Tærten er opkaldt efter der, hvor eventyret om Lagkagehuset startede i 1991.
Foto: Camilla Rønde/Scanpix/arkiv

Det danske bageri-eventyr Lagkagehuset flytter nu opskrifterne på kager og brød til udlandet med den første butiks-satsning i London. 

Der har dog været tvivl om, hvad butikken skulle hedde i England. Man stødte nemlig på en sproglig barriere, skriver Business.dk

Valget faldt dog i sidste ende på "Ole & Steen Lagkagehuset". Det fortæller Jesper Friis til Business.dk. Han er administrerende direktør i Lagkagehuset. Og Ole og Steen er de to stiftere af Lagkagehuset; Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk.

- Vi forsøgte, at fastholde Lagkagehuset som navn, men det kunne bare ikke lade sig gøre. Vi, følte at det eneste rigtige var at tage Ole og Steen med i navnet, og da vi afprøvede det, og spurgte tilfældige englændere, fik vi i den grad positiv respons. De syntes, at navnet lød som to gode venner, der havde en forretning sammen, og det er jo netop sandheden. 

Unik beliggenhed

Bageriet åbner en butik på adressen 56 Haymarket St. James’s Market i den centrale del af London - ikke langt fra Piccadilly Circus.

Ifølge Jesper Friis er St. James’s Market en helt unik beliggenhed i en smuk bygning, som arkitektonisk skiller sig ud fra mængden.

- Den har et stramt og organisk udtryk, som leder tankerne hen på det, vi forbinder med skandinavisk design. Her har vi de allerbedste forudsætninger for at skabe en forretning, der giver lige netop den helheds-oplevelse, som er så kendetegnende for Lagkagehuset. Og derfor er St. James’ Market det optimale sted for os, at åbne den første butik i London, siger Jesper Friis i Business.dk.


Jesper Friis, direktør hos Lagkagehuset. Foto: Simon Skipper/Scanpix/arkiv

Lagkagehuset åbnede den første butik i 1991 og har ifølge deres eget website i dag 54 butikker fordelt ud over det meste af Danmark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.