Det skal du vide om at få vokset bikinilinjen

Det er vigtigt at gøre sig klart, om forholdene er i orden, når du vælger at få voksbehandlet kønsbehåringen.
Mange kvinder går på klinik for at få fjernet hår på ben, i armhuler og i bikinilinjen.
Mange kvinder går på klinik for at få fjernet hår på ben, i armhuler og i bikinilinjen. Lea Meilandt Mathiesen / Scanpix arkiv

Bikinilinjen er en svær størrelse at slås med, og derfor kan en professionel behandling ofte være den bedste løsning for at få det bedste resultat.

Derfor svinger kvinders sexlyst. Læs mere på q.dk

Men du skal tage dine forholdsregler, inden du vælger stedet for behandlingen. Ifølge kosmetolog og indehaver af klinikken B’licious, Diana Sommer, er det især vigtigt, at hygiejnen er på dagsordenen.

- Det er vigtigt, at du går hen et sted, der har hygiejnen i orden, og at de bruger en god voks. Spørg efter om de bruger hård voks til at udføre behandlingen. Det stivner på huden og hiver hårene effektivt af, fordi den hæfter på huden og ikke på hårene, siger Diana Sommer.

Vigtigt at undgå urenheder

For yderligere at undgå infektion er det vigtigt, at de, der udfører behandlingen bærer handsker og spritter huden af inden. Det fjerner desuden hudfedtet, der kan være en større tendens til i det område, så voksen hæfter bedre. Det er også vigtigt, at du selv vasker dig forneden inden voksningen, så du møder ren op, og dermed gør behandlingen lettere at udføre.

Du kan risikere at få problemer med indgroede hår, når du får vokset bikinilinjen. Derfor er det bedst, at du ikke går i alt for stramme bukser efter behandlingen. Irritationen vil mest vise sig som en lille bums, der kommer, fordi talgkirtlen sidder på siden af hårstrået og bliver blottet ved behandlingen. Det kan afhjælpes ved at bruge en desinficerende creme.

Perfekte bryn med treading. Læs mere på q.dk

 

Hvis du vil være hårfri, skal du have en voksbehandling hver fjerde-femte uge. Jo længere hårene er, jo mere niver det at få udført behandlingen, fordi hårene krydser ind over hinanden, så det er vigtigt, at der ikke går for langt mellem behandlingerne for din egen skyld.

Juliane Olsen, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.