Det skal du spise på første date

Fisk og en god bøf er favoritterne, når danske singler skal på date.
Får jeg dårlig ånde af det her? Bliver jeg oppustet? Tænker hun mon, at jeg er usund? Synes han, jeg spiser for meget? Man kan gøre sig mange tanker om maden på den første date, men faktisk bestiller de fleste danskere bare det, de har lyst til.
Får jeg dårlig ånde af det her? Bliver jeg oppustet? Tænker hun mon, at jeg er usund? Synes han, jeg spiser for meget? Man kan gøre sig mange tanker om maden på den første date, men faktisk bestiller de fleste danskere bare det, de har lyst til. Colourbox

Når man er på første date med en potentiel kæreste, kan det måske være en udfordring, hvad man skal vælge på menukortet. For hvad tænker han eller hun om dit valg?

Men en ny undersøgelse, som datingsitet Match.com står bag, viser, at en god bøf eller dagens fisk faktisk er de foretrukne retter blandt de danske singler.

Over halvdelen af respondenterne i undersøgelsen svarer, at de ikke tænker over maden, når de er på date, og i stedet bestiller den ret, de har lyst til. Omkring hvert femte svarer dog, at de vælger en sund ret for at gøre indtryk. Og det er faktisk primært mænd (23 pct.), der gerne vil vise, at de spiser sundt, end kvinder (14 pct.).

Sådan får du det, du længes efter i dit parforhold. Se hvordan på Q.dk.

Mere afslappede dates

Ifølge undersøgelsen er det ikke så vigtigt, om maden er svær at spise, fed eller gør en oppustet.

Hos mændene er en stor bøf med lækkert tilbehør yndlingsretten på første date, mens kvinderne foretrækker dagens friske fisk.  Hos mændene er fisken på 2. pladsen, mens kvinderne tager en bøf som valg nummer to.

56 pct. er i øvrigt enige om, man gerne må nyde et godt glas vin til middagen. For 65 pct. er vinen lig med hygge, mens den for 10 pct. er med til at berolige nerverne.

’Inden for de sidste 10 år er danskerne blevet mere afslappede, når det kommer til dating. Dating må gerne handle om at have det sjovt og møde nye mennesker. Derfor er de danske singler også mere afslappede med, hvad de bestiller, når de er på restaurant. Daten må gerne være hyggelig, og her bidrager en god bøf og rødvin til stemningen,’ forklarer Leyla Öfwerström, der er PR-ansvarlig for Match.com i Norden.

Har du haft flere sexpartnere end gennemsnittet? Få svaret på Q.dk.

Mia Qvist Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.