Det skal der til: Så får du mere tid til alt det sjove

Bliver du udmattet af dine daglige gøremål, så er det på tide at stramme op og sorterer, så du kan frigive tid til alt det sjove – få hjælp til det lige her.
Mere struktur giver mere tid til det sjove
Mere struktur giver mere tid til det sjove Foto: Colourbox

Løber tiden fra dig og føler du dig krampet inde i alle de gøremål og pligter, som dagen er fuld af, så risikerer du at give op eller blive stresset, og det er spild. Det er spild, fordi du sagtens kan undgå det og oprah.com har sammen med Kathleen Hall, der er stress-vejleder og ejer af The Stress Institute, samlet nogle gode råd til dig.

Din elektronik
Meget tid går hver dag foran computer, telefon og andet elektronisk, og det er en tidsrøver, som samtidig er stressende, fordi du konstant føler, du er nødt til at være online.

Ulykkeligt forelsket? Se på oestrogen.dk hvordan du bryder den onde cirkel

Det kommer du til livs ved at give dig selv ’hvile-tid’ – gå ikke på nettet den første time, du er vågen. På den måde aktiveres din kreative del af hjernen, forklarer Kathleen Hall:


-Det øjeblik du tjekker din e-mail, vil du skifte over til en mere organiseret kritisk tankegang.

Senere på dagen skal du forsøge at have i hvert fald en halv time, hvor du har pause fra det elektroniske. Og sørg så samtidig for, at jeres måltider er fri for teknologi og det samme bør soveværelset være.


Mød din frygt
Meget af vores liv er drevet af frygt – frygten for fiasko og frygten for ubetydelighed. Det er vigtigt, at fokusere på din frygt for det ubetydelige, hvis du vil have mere ro på dit liv.

Du skal være bange for at spilde dit potentiale og dine drømme, for det får dig til at være mere effektiv og sorterer alt det fra, der ikke lever op til denne angst eller dette mål. Bruger du en masse tid på et ekstra job, fordi du er bange for ikke at kunne leve af det, du elsker at lave, så giver du dig selv mere stress og mindre mulighed for at udfolde dig.

Den helt simple guide til et hjem uden rod – læs hvordan på oestrogen.dk

Lytter du?
Du skal ikke bare høre, du skal lytte til de ting, folk fortæller dig. Du skal lytte til instruktionerne fra din chef, du skal lytte til vejledningen på apoteket og du skal lytte, når børnehavepædagogen giver dig vigtig information om dit barn.

Lytter du, så forstår du (som regel) første gang – og du undgår meget frustration og mange omveje, fordi du ikke har hørt efter og forstået formålet. Lytter du første gang, så vil det frigive tid til dig senere.

Faktisk kan du frigive meget plads til dig selv ved at tilrettelægge dig liv lidt bedre – planlæg, hvad du mangler i din garderobe og køb netop det. Planlæg dine madindkøb og sørg for, at du ikke fylder dit liv med unødig krudt - også madmæssigt – drikker du sodavand hver aften for at holde dig kørende, så sparker dit (mis)forbrug dig i røven senere. Det er det samme med tøjvask, opvask og andet, hvis ikke du tager opgaven til dig og løser den planmæssigt, så vil dit pjækkeri få tingene til at køre endnu strammere den næste tid og det fylder alt sammen i hovedet.

Mette Skøtt, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.